Halk TV'den İsmail Saymaz'a konuşan Bakan Koca, bu iddiaları doğrudan yalanlamadı ve "Hayatın her türlü hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda" diyerek iddiaları doğrular nitelikte açıklamalar yaptı.

Erdoğan'dan Sert Eleştiriler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin ardından yapılan ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu. Erdoğan, randevu sistemindeki aksaklıklardan dolayı Koca'ya "Randevularla ilgili ciddi şikayetler var. Sorunu seninle detaylı şekilde ele alacağız ve gerekeni yapacağız" demişti. Bu eleştiriler, Bakan Koca'nın istifa iddialarının gündeme gelmesine neden oldu.

Fahrettin Koca Kimdir?

Dr. Fahrettin Koca, 2 Ocak 1965'te Konya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladıktan sonra, Bursa Erkek Lisesi'nden mezun oldu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda tamamlayarak 1995 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu.

Çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulunan Koca, Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm politikaları doğrultusunda önemli projelere imza attı. 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı yürüttü.

Kahramanmaraş Valiliği’nden 500 Kişilik İşçi Alımı İlanı: Başvurular İŞKUR Üzerinden! Kahramanmaraş Valiliği’nden 500 Kişilik İşçi Alımı İlanı: Başvurular İŞKUR Üzerinden!

Evli ve dört çocuk babası olan Fahrettin Koca, birçok sağlık derneği ve kuruluşunda aktif görevler aldı. Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği gibi kuruluşların üyeliklerinin yanı sıra Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanı olarak da görev yaptı.