Patlama ve ardından silah seslerinin duyulmasının ardından bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının terörist unsurlar tarafından yapıldığını ve bu olay sonucunda şehitler ve yaralılar olduğunu duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Polisinden Uyuşturucu ve Hırsızlığa Darbe: 40 Tutuklama Kahramanmaraş Polisinden Uyuşturucu ve Hırsızlığa Darbe: 40 Tutuklama

Güvenlik nedeniyle tesis çalışanlarının sığınaklara yönlendirildiği, olayla ilgili gelişmelerin resmi kaynaklardan aktarılacağı belirtildi. Kamuoyunun dikkatli olması ve resmi açıklamaları takip etmesi gerektiği vurgulandı. Olay yerindeki çalışmalar sürüyor.

Editör: Dilek Nur