TCMB’nin Yıl Sonu Enflasyon Tahmini Açıklandı: Yüzde 38 TCMB’nin Yıl Sonu Enflasyon Tahmini Açıklandı: Yüzde 38

Dün yayımlanan Fed raporuna göre, ekonomik aktivite çoğu bölgede "hafif ila ılımlı" bir hızda büyümeye devam ediyor. Raporda, yaklaşan seçimler, iç politika, jeopolitik gerilimler ve enflasyonla ilgili belirsizlikler nedeniyle önümüzdeki altı ayda ekonomik büyümenin yavaşlayacağı öngörülüyor. Fed yetkilileri ise, sözlü yönlendirmelere devam ederken, Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, bankanın faiz indirimine gitme zamanının yaklaştığını belirtti.

Bu gelişmelerin ardından, para piyasalarında Fed'in bu yıl en az iki faiz indirimi yapması beklenirken, üç faiz indirimi olasılığı da güçlenmiş durumda. Tahvil piyasalarında oynaklık sınırlı kalırken, dün ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,16 ile 13 Mart'tan bu yana en düşük günlük kapanışını gerçekleştirdi.

Analistler, Fed'in faiz indirimi sürecine girme ihtimalinin artmasının ve düşen tahvil faizlerinin altının ons fiyatını desteklediğini belirtiyor. Ancak, altının bir süre yüksek ivmesini koruduktan sonra düşüş göstermesi, yatırımcılar için dikkatle takip edilmesi gereken bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Editör: Dilek Nur