1991-2020 dönemi ortalama eylül sıcaklığı 20,9 derece iken, bu yıl ortalama sıcaklık 22,2 dereceye yükseldi.

Eylülde Türkiye’deki en düşük sıcaklık Kars’ın Sarıkamış ilçesinde sıfırın altında 1,2 derece olarak ölçülürken, en yüksek sıcaklık Şırnak’ın Cizre ilçesinde 44,3 derece olarak kaydedildi.

Bölgelere Göre Eylül Sıcaklıkları

  • Marmara Bölgesi: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretti ve ortalama 22,6 derece oldu. Balıkesir’de en düşük sıcaklık 10 derece, İpsala’da en yüksek sıcaklık 37,4 derece ölçüldü.

  • Ege Bölgesi: Kıyı kesimlerde sıcaklıklar normallerin üzerinde gerçekleşti ve ortalama 23,6 derece oldu. Simav’da en düşük sıcaklık 5,6 derece, Milas’ta en yüksek sıcaklık 40,2 dereceye ulaştı.

  • Akdeniz Bölgesi: Ortalama sıcaklık 24,9 derece olurken, Göksun’da en düşük sıcaklık 1,2 derece, Köyceğiz’de ise en yüksek sıcaklık 39,9 derece kaydedildi.

    İl Müdürü Erhan Baydur’un “Öğretmen Buluşması” devam ediyor İl Müdürü Erhan Baydur’un “Öğretmen Buluşması” devam ediyor
  • İç Anadolu Bölgesi: Ortalama sıcaklık 19,8 dereceydi. En düşük sıcaklık Sivas Kangal’da 1,3 derece, en yüksek sıcaklık Çankırı’da 34,6 derece olarak ölçüldü.

  • Karadeniz Bölgesi: Ortalama sıcaklık 21,1 derece oldu. Bayburt’ta en düşük sıcaklık 4,9 derece, Amasya’da ise en yüksek sıcaklık 37,3 derece olarak kaydedildi.

  • Doğu Anadolu Bölgesi: Ortalama sıcaklık 19,4 derece olarak ölçüldü. Sarıkamış’ta en düşük sıcaklık sıfırın altında 1,2 derece olurken, Elazığ Palu’da en yüksek sıcaklık 37 dereceye ulaştı.

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Ortalama sıcaklık 26,4 derece oldu. Şanlıurfa Birecik’te en düşük sıcaklık 11,6 derece, Cizre’de ise en yüksek sıcaklık 44,3 derece olarak ölçüldü.

Bu veriler, Türkiye’nin farklı bölgelerinde eylül ayında hava sıcaklıklarının nasıl değiştiğini ve bölgesel iklim normallerine göre hangi bölgelerin ısındığını gösteriyor.

Editör: Dilek Nur