Filistin davasının yanında durmaya devam edeceklerini ifade eden Gül, "Bugün, İsrail’in Filistin'e yönelttiği insanlık dışı saldırının birinci yılında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha kabul etmiyoruz ve bu davayı savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Gül, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının savunmasız sivilleri hedef aldığını ve bu saldırıların uluslararası hukuku çiğneyen bir insanlık suçu olduğunu vurguladı. "7 Ekim bahanesiyle işlenen soykırım suçunu örtmeye çalışıyorlar. Ancak bu, İsrail'in uzun yıllardır devam eden zulmünün bir parçasıdır" diyerek, 77 yıllık işgal ve zulüm tarihine dikkat çekti.

Uluslararası Topluma Eleştiri

Gül, uluslararası toplumun Filistin halkına yönelik insanlık dışı muamele karşısında yeterli adımları atmadığını ve birçok Batılı devletin İsrail'i kınamaktan kaçındığını ifade etti. İsrail’in varlığının, Batı'nın çifte standartlarını ve kayırmacı yaklaşımını gözler önüne serdiğini söyleyen Gül, "Bugün katliama ses çıkarmayan hiçbir devletin kendini ciddi bir devlet olarak görme hakkı yoktur" diyerek sert eleştirilerde bulundu.

Kahramanmaraş'ta Ezgi Apartmanı Davasında Mahkeme Heyeti Bilirkişi Raporunu Reddetti! Kahramanmaraş'ta Ezgi Apartmanı Davasında Mahkeme Heyeti Bilirkişi Raporunu Reddetti!

Türkiye'nin Desteği Sürecek

Filistin halkının mücadelesini evrensel bir insan hakları mücadelesi olarak nitelendiren Gül, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Filistin davasını desteklemeye devam edeceğini belirtti. Gül, Türkiye'nin Filistin'e yaptığı insani yardımların büyük çoğunluğunu üstlendiğini ve bu desteğin süreceğini ifade etti.

Toplantının sonunda, Burak Gül, stratejik tehditlere karşı toplumun birlik içinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız" ifadesiyle birlik mesajı verdi.

Editör: Dilek Nur