Adana'nın, Doğu Anadolu fayının kollarına sahip olduğunu belirten Görür, "Adana'da dikkatli olmak gerekiyor. Bu bölgeye enerji transfer edilmiş olabilir ve bu kollar tetiklenerek deprem üretebilir. Adana'da tedbirli olunmalı" dedi.

Kahramanmaraş'ta Deprem Şehitleri Anıldı, Çocuklar İçin Moral Dolu Etkinlikler Düzenlendi Kahramanmaraş'ta Deprem Şehitleri Anıldı, Çocuklar İçin Moral Dolu Etkinlikler Düzenlendi

Hakkari yöresi için de uyarılarda bulunan Görür, "Maraş depremleri Doğu Anadolu fayını hareketlendirdi ve Arabistan levhası kuzeye doğru kaydı. Bu durum Hakkari'yi sıkıştırmış olabilir. Bu bölgeyi de bilimsel verilerle uyarıyorum; dikkatli olunmalı" şeklinde konuştu.

Görür, ayrıca Doğu Anadolu fayının kuzey kısmında, özellikle Bingöl Karlıova ile Göynük arasında bir hareket beklediğini ve bu hareketin Kuzey Anadolu fayının kırılmamış kesimlerini tetikleyebileceğini ifade etti. "Enerji transferleri, geometrik olarak ilişkili faylarda mümkündür. Doğu Anadolu fayının büyük hareketleri Bingöl'den Erzincan'a kadar olan kesimde hareketi hızlandırmış olabilir" dedi.

Editör: Dilek Nur