Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Adana’da düzenlenen 8. Uluslararası Lezzet Festivali’ne katılarak, Kahramanmaraş’ın turizm potansiyeli ve gastronomi zenginliklerine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. "Bölgesel Bir Gastronomi Destinasyonu Olabilmek İçin Yerel Yönetimlerin Rolü" konulu panelde konuşan Görgel, kentin yöresel lezzetleri, tarihi, kültürel zenginlikleri ve ticari potansiyelini vurguladı.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in de yer aldığı etkinlikte, Görgel Kahramanmaraş’ın sahip olduğu turizm ve gastronomi potansiyelinin altını çizdi.

Kahramanmaraş Depremzedesi Merve Ateş, 20 Ay Sonra Bulundu! Kahramanmaraş Depremzedesi Merve Ateş, 20 Ay Sonra Bulundu!

“Kahramanmaraş, Çok Ciddi Bir Potansiyele Sahip”

Panelde yaptığı konuşmada Kahramanmaraş’ın 10 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu belirten Görgel, şehrin farklı coğrafi bölgelerde yer alması ve çeşitli iklim koşullarını barındırmasının büyük bir zenginlik olduğunu söyledi. "Medeniyetlerden kalan miraslarla geniş bir gastronomi destinasyonuna sahip olan Kahramanmaraş’ımız, bölgenin önemli bir turizm merkezine dönüşme potansiyeline sahip" diyen Görgel, yerel yönetimlerin bu zenginlikleri tanıtma noktasındaki önemine vurgu yaptı.

Görgel, komşu şehirlerle iş birliği yaparak bölgesel tanıtımı artırmayı ve Kahramanmaraş’ın gastronomi turizminden daha fazla pay almasını hedeflediklerini dile getirdi.

Editör: Dilek Nur