Sağanak Yağış ve Fırtına Tehlikesi: Kahramanmaraş, Adana ve Osmaniye’ye Dikkat Sağanak Yağış ve Fırtına Tehlikesi: Kahramanmaraş, Adana ve Osmaniye’ye Dikkat

Narin'in 21 Ağustos'ta Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, Tavşantepe Köyü Muhtarı ve Narin'in amcası olan Salim Güran gözaltına alındı. Ankara'dan gelen özel bir ekibin sorguladığı Güran, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği Diyarbakır Adliyesi'nde, savcılıkta ifade verdikten sonra çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Güran'ın tutuklanmasına, aracında Narin'in DNA'sının bulunması ve telefon kayıtlarını silmesinin de aralarında bulunduğu önemli tespitler neden oldu. Ayrıca, Narin'in kaybolduğu andan kısa bir süre sonra köyden ayrıldığı iddiası da soruşturmada dikkate alındı. Salim Güran, 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.

Soruşturma kapsamında, jandarma ve polis ekipleri bugün, Narin'in babasının amcası olan A.R.G.'nin Kayapınar ilçesindeki evinde ve arabasında arama gerçekleştirdi. Daha önce, Güran'ın evinin arkasındaki mısır tarlasında da arama yapılmıştı.

A.R.G., daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan Narin'in ağabeyi E.G.'yi savunarak, onun böyle bir suç işleyebilecek biri olmadığını belirtmişti.

Editör: Dilek Nur