Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in sadece ezberlenmesi değil, anlaşılması ve yaşanmasının da önemine vurgu yaparak, “Kur’an ezberlemekten maksat O’nu anlamak ve yaşamak değil midir? Kur’an, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir rehberdir. Onu anlamalı ve hayatımıza yön vermeliyiz” dedi.

Whatsapp Image 2024 10 21 At 19.53.55 (1)

Hafızlık eğitimine de değinen Erbaş, yatılı Kur’an kurslarında 85 bin öğrencinin hafızlık yaptığını ve her yıl 15 bine yakın öğrencinin mezun olduğunu belirtti. Hafızları tebrik eden Erbaş, “Cenab-ı Hak, hafızlar vesilesiyle Kur’an-ı Kerim’i muhafaza ediyor. Ne büyük bir şeref, Allah’ın en büyük mucizesini gönlüne yerleştirmek” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un En İyi Restoran Deneyimini Grace Rooftop İle Yaşayın İstanbul’un En İyi Restoran Deneyimini Grace Rooftop İle Yaşayın

Törenin sonunda Erbaş, Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un vasiyeti üzerine Nijerya’da açılan su kuyusunun maketini, şehidin ailesine takdim etti.

Whatsapp Image 2024 10 21 At 19.53.55

Törene, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü İsmail Bakan, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, Katar Hayır Derneği Başkan Yardımcısı Ahmed Yusuf Fahri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Onikişubat Müftülüğü ise hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler için "Kur’an’ı Anlama Temel Öğretim Programı" ve "Kur’an Kursları İslami İlimler Temel Öğretim Programı" ile öğrencilerin Arapça becerilerini geliştirmeyi hedefledi.g

Editör: Dilek Nur