Kahramanmaraş, üç gün boyunca motosiklet tutkunlarının buluşma noktası oldu. EXPO Fuar Alanı’nda ikincisi düzenlenen Kahramanmaraş Motofest’i yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti. Türkiye’nin farklı şehirlerinin yanı sıra İngiltere, Almanya ve Azerbaycan’dan da motosiklet tutkunları festivale katıldı.

Onikişubat Belediyesinin destekleri, Quick Sigorta’nın ana sponsorluğu ve Türkchopper Kahramanmaraş Motosiklet Kulübü öncülüğünde düzenlenen 2. Kahramanmaraş Motofest tamamlandı.

Kahramanmaraş’ta 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası düzenleniyor
Kahramanmaraş’ta 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası düzenleniyor
İçeriği Görüntüle

11, 12 ve 13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen festival, motosiklet gösterilerinden konserlere kadar çeşitli etkinliklere sahne oldu.

3 günde yaklaşık 50 bin kişi

Festival organizatörlerinin paylaştığı bilgilere göre üç günlük etkinlik boyunca EXPO Fuar Alanı’nı yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti.

Şehir dışından Kahramanmaraş’a gelen 1.500 motosiklet tutkunu festival için oluşturulan çadırlı konaklama alanında kaldı.

Çadır alanında konaklamayan 4 binden fazla motosikletçinin de organizasyona katıldığı belirtildi.

Whatsapp Image 2026 09 14 At 16.38.16

İngiltere, Almanya ve Azerbaycan'dan geldiler

Kahramanmaraş Motofest’in ikinci yılında uluslararası katılım da dikkat çekti.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden motosiklet tutkunlarının yanı sıra İngiltere, Almanya ve Azerbaycan’dan gelen katılımcılar da festival alanında buluştu.

Türkchopper Kahramanmaraş Motosiklet Kulübü Başkanı Murat Demirtaş, Türkiye’nin 81 ilinden katılım olduğunu belirterek bazı motosiklet tutkunlarının Kahramanmaraş’a ulaşmak için yaklaşık 5 bin kilometre yol kat ettiğini söyledi.

Motosiklet, müzik ve adrenalin bir arada

Festival boyunca motosiklet kültürünü müzik, spor ve eğlenceyle bir araya getiren çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Motosiklet gösterileri, yarışmalar ve sosyal aktivitelerin düzenlendiği festivalde konserler de ilgi gördü.

12 Eylül’de Velet ve Sura İskenderli, 13 Eylül’de ise Sena Şener sahne aldı.

Konserlerle birlikte EXPO Fuar Alanı’ndaki festival hareketliliği gece saatlerinde de devam etti.

Whatsapp Image 2026 09 14 At 16.28.58

Toptaş: Festival şehrin tanıtımına katkı sağlıyor

Festival alanını ziyaret eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, organizasyonun ikinci yılında gördüğü ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Depremlerin ardından Kahramanmaraş’ın yeniden ayağa kaldırılması için altyapı ve üstyapı yatırımları sürerken sosyal hayatın güçlendirilmesinin de önemli olduğunu belirten Toptaş, kültür, sanat, spor ve festival organizasyonlarının bu sürece katkı sunduğunu ifade etti.

Toptaş, Motofest’in geleneksel hale gelmesini istediklerini belirterek şehir dışından gelen ziyaretçilerin Kahramanmaraş’ın tanıtımına ve marka değerine katkı sağladığını kaydetti.

Kekeç: Şehrimizin bu etkinliklere ihtiyacı var

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç de festival alanını ziyaret ederek farklı şehirlerden gelen motosiklet tutkunlarıyla bir araya geldi.

Gaziantep, Adana ve Malatya başta olmak üzere birçok şehirden katılım olduğunu belirten Kekeç, kamp alanlarının festivale farklı bir atmosfer kazandırdığını söyledi.

Kekeç, 30 Ağustos Fuarı ile başlayan etkinlik hareketliliğinin Motofest ve Kahramanmaraş Kültür Yolu Festivali ile devam ettiğine dikkat çekerek kültür, sanat, spor ve sosyal etkinliklerin artmasını beklediklerini ifade etti.

“Geleceğimize bir miras bırakmak istiyoruz”

Türkchopper Kahramanmaraş Motosiklet Kulübü Başkanı Murat Demirtaş ise Motofest’i geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İlk festival öncesinde projeyi Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş’a sunduklarını ve belediyenin destek verdiğini anlatan Demirtaş, organizasyonu gelecek nesillere bırakılacak bir motosiklet kültürü mirası olarak gördüklerini ifade etti.

Kahramanmaraş'a binlerce motosiklet tutkunu geldi

Üç gün süren organizasyonun şehirde oluşturduğu hareketlilik festival alanıyla sınırlı kalmadı.

Şehir dışından gelen binlerce motosikletçinin Kahramanmaraş’ta konaklaması ve kentte vakit geçirmesiyle organizasyonun sosyal ve ekonomik hareketliliğe de katkı sunduğu değerlendirildi.

İkincisi gerçekleştirilen Kahramanmaraş Motofest’in gelecek yıllarda da düzenlenerek geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.