Vali Mükerrem Ünlüer ve İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman’ın da katıldığı etkinlikte, heyet ilk olarak Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından festival alanındaki stantları gezerek ceviz üreticilerine bereketli kazançlar dilediler. Görgel ve beraberindeki heyet, Çağlayancerit Kaymakamı Adnan Doğan ve Belediye Başkanı Yemliha Gökdaş’ı da ziyaret ederek ilçede gerçekleştirilen ve planlanan yatırımları değerlendirdi.

Ceviz Festivali 7

Başkan Fırat Görgel, Çağlayancerit programı hakkında yaptığı açıklamada, bölgenin en önemli değerlerinden biri olan Çağlayancerit Cevizi'ne verdikleri önemi vurguladı. Görgel, "AB tescilli Çağlayancerit Cevizimizin pazar payını artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemize kazandırdığımız Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi tam kapasiteyle faaliyetlerini sürdürüyor. Şehrimizin tüm değerlerine sahip çıkmak adına coğrafi tescilli ürün sayımızı da artırmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar 30 ürünümüzün tescilini aldık ve bu dönemde sayıyı 70’in üzerine çıkarmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Afşin'de İnşaat Faaliyetlerine Dur! Rezerv Alanlar Belli Oldu! Kahramanmaraş Afşin'de İnşaat Faaliyetlerine Dur! Rezerv Alanlar Belli Oldu!

Ceviz Festivali 3

Görgel ayrıca, Kahramanmaraş’ın tarım ve kültürel zenginliklerine sahip çıkarak, bu değerlerin ekonomiye katkısını artırmak için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. Bu tür festivallerin ise yerel ürünlerin tanıtımı ve üreticilerin desteklenmesi açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Editör: Dilek Nur