Yemek

Evde Kolay İskender kebap nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları nelerdir?

Abone Ol

İskender, 19. yüzyılda lokanta işleten bir gencin eti farklı bir şekilde pişirmesiyle ortaya çıkan bir yemektir. Gencin adını verdikleri bu yemek, Bursa'nın yöresel lezzeti haline gelmiştir. Ana vatanı Türkiye olan iskender, Avrupa ülkelerinde de yaygın bir şekilde tüketilir. Besin değerleri bakımından zengin olan iskender kebap, kas ve kemik gelişimini desteklediği için sporcu listelerinde de kendine yer bulur. İskender yapımında servis tabağına ilk olarak pide konulur. Pidelerin sosla ıslatıldıktan sonra, üstüne ince dönerler eklenir ve tereyağı sosu ile lezzetlendirilir. 

Peki, evde kolay iskender nasıl yapılır? İşte pratik iskender tarifi, malzemeler, püf noktası…

EV YAPIMI KOLAY İSKENDER KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

İskender için

500 gr kıyma

2 yemek kaşığı yoğurt

1 büyük soğan (Rendelenmiş veya robotla çekilmiş)

2 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı pul biber

Sos için

1 yemek kaşığı salça

Pul biber

Tuz

1 su bardağı kadar su

Diğer malzemeler

Tereyağı

Biber

Domates

Tırnak Pidesi

İSKENDER NASIL YAPILIR?

Öncelikle dönerimizi aksamdan hazırlıyoruz. Uygun bir kaba kıyma rendelenmiş soğan yoğurt, tuz, pul biber ve toz biber alınır ve iyice yoğurulur tezgahın üzerine strec film serilir ve kıyma yerleştirilerek rulo haline getirilir dondurucuya kaldırılır.

İskender kebabını hazırlamadan 30-35 dakika önce döner dondurucudan çıkartılır ve kesilecek duruma gelince ince ince döner dilimleri kesilir tavaya biraz tereyağı ve biraz da zeytin yağ alınır dönerlerin iki tarafı da pişirilir tavanın bir tarafında da biberle domateste pişirilir.

Pişen dönerleri son bir kez tavaya alınır bir parça daha tereyağı eklenerek ısınması sağlanır dönerler tavadan alınır bir parça daha tereyağı tavaya alınır ve bu defa küçük küçük doğranan pideler tavaya alınır hafif tavada kızartılır.

Pideler servis tabağına alınır üzerine iskender kebabı dizilir üzerine domates sos gezdirilir

Sosun yapılışı: küçük bir tencereye çok az zeytin yağ alınır ve salça kavrulur.

Üzerine su ve baharat ilave edilir biraz kaynatılır ocaktan alınır.

Biber ve domatesler servis tabağının kenarlarına yerleştirilir tereyağı kızdırılır ve iskenderin üzerine gezdirilir sıcak sıcak servis edilir afiyet olsun