Raunt araları 1 dakikadır. Ancak Federasyon müsabaka sürelerini ve raunt sayılarını günün şartlarına göre değiştirebilir. Her bir sporcu için aşağıdaki kurallara tabi olan bir antrenör ve bir de yardımcı antrenör bulunmaktadır.
Boks Lisansları ve Raund Süreleri
Amatör ve profesyonel olarak gerçekleştirilen boks sporunun raund süreleri değişkenlik göstermektedir. Amatör branştaki raund süreleri ve sayıları daha azdır. Önceleri 15 rauntluk olan bu mücadeleler günümüzde 12'ye kadar indirilmiştir.
Toplamda her bir raund 3 dakika sürmektedir. Maçın sonucunda daha fazla puan alan boksör kazanmış olur. Nakavt olma durumlarında maçın tamamının oynanması gerekmemektedir.
Boksör Olmak için Gerekenler
Profesyonel boks mücadelelerine katılmak için lisanslı boksör olmak gerekiyor. Bunun için de belli başlı kriterler yerine getirilmelidir. Günümüzde boksun temel ve teknik bilgilerini veren salonlar bulunmaktadır. On sekiz yaşını doldurmuş olan herkes bu salonlara kendi adıyla kayıt yaptırabilir.
Dersler önce teorik sonra pratik olmak üzere ikiye ayrılıyor. Uzman eğitimciler tarafından kilo ve performans takipleri periyodik olarak yapılmaktadır. Temelde eğitimler kardiyo ve ağırlık merkezlidir. Boks için gerekli olan fiziki alt yapı bu salonlarda hazırlanır. Aynı zamanda eğitim amaçlı boks maçlarına çıkılır.
Boks Federasyonu
Boks lisansını almak isteyenler kişiler aynı zamanda boks federasyonuna başvuru yapmaktadır. Boks sertifikası resmi bir evrak olup ancak bu kurumdan alınabilir. Gerekli resmi evrakların hazırlanması için çeşitli yönlendirmeler bu merkez tarafından yapılmaktadır.
Boks Lisansları ve Çeşitleri
Boks lisansları diğer spor branşlarında olduğu gibi iki ana türe ayrılıyor. Bireysel lisans alıp kişisel maçlara çıkmak ilk seçenekler arasında yer alıyor. Bunun dışında boksörler kulüp lisansı da alabilir. Bir kulübe yazılarak resmi maçlara çıkmak çok daha olanaklı hale getirilebilir.
Seçim tamamen boks sporu ile ilgilenen kişilere bırakılmıştır. Önce kişisel sonra kulüp lisansı almak da mümkündür. Alınan her lisansın yılda bir güncellenmesi gerekmektedir.
Boks Lisansı Almak için Gerekli Evraklar
Boks lisansı almak için gerekli evrakların tamamı eksiksiz bir şekilde toplanmalıdır. Bunun için kimlik fotokopisi istenen ilk evraklar arasında yer alıyor. Bunun dışında tescil fişleri ve vesikalık fotoğraf da istenen belgeler içerisinde bulunuyor.
Devlet hastanelerinden alınacak olan sağlık belgesi de istenen zaman içerisinde alınmalıdır. Reşit olmayan boksör adayları için ayrı işlemler gerekmektedir. Erkeklerde 10, kadınlarda 14 yaş sınırlaması bulunmaktadır.