Yemek

Yengem duymasın helva tarifi? Osmanlının meşhur helvası!

Kökeni 16. yüzyıla uzanan ve yengem duymasın helvası nasıl yapılır? Yengem duymasın helvası malzemeleri nelerdir? Görümcem görmesin, Kaynanam bilmesin ya da eltim yemesin helvaları var mıdır?

Abone Ol

Osmanlı döneminin tatlısı ; Yengem Duymasın Helvası / Dilber Dudağı yahutta Canki tatlısı.. 1800 yıllarında şeker olmadığı için bal ve nişasta, terayağı kullanılıyormuş. Sizde evde çok rahat deneyebilirsiniz.

Geçmişi 16. yüzyıla dek uzanan, Osmanlı mutfağında hangi adla da bilinen bir helva çeşidi vardır?

A) Görümcem görmesin
B) Yengem duymasın
C) Eltim yemesin
D) Kaynanam bilmesin

Ninem duymasın helvası, bir çeşit helvadır. İstanbul'da leb-i dilber (dilber dudağı) adıyla bilinir. Rumeli'de buna yengem duymasın helvası, ninem duymasın helvası veya çangi denilir.