Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenip engelli hale gelen vatandaşlara destek amacıyla Belçika İHH Uluslararası Yardım Kuruluşu önemli bir adım attı. Kuruluş, depremzedelere ücretsiz olarak 200 akülü tekerlekli sandalye bağışında bulundu.

Söz Verilen Yardım Gerçekleştirildi

"Bir Hayat Kurtar" projesi kapsamında, Belçika İHH, Kahramanmaraş’taki depremde engelli duruma gelen ihtiyaç sahiplerine akülü ve tekerlekli sandalye yardımında bulunacağını duyurmuştu. Bugün bu sözünü yerine getirerek, Kahramanmaraş Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte, 200 akülü tekerlekli sandalye depremzedelere teslim edildi. Etkinliğe milletvekilleri, yerel protokol, belediye başkanları ve engelli vatandaşlar katıldı.

Arıcılığın Temel Malzemelerini Satın Alın Arıcılığın Temel Malzemelerini Satın Alın

Whatsapp Image 2024 07 20 At 18.13.30 (1)

Binlerce Engelliye Umut Olundu

Belçika İHH, akülü tekerlekli sandalyelerin dağıtımını ve planlamasını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, tekerlekli sandalye yardımlarıyla tanınan Abdulkadir Gülmez’e emanet etti. Gülmez, yaklaşık 10 bin kişiye tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştiren tanınmış bir hayırsever olarak biliniyor. Muhtarlar aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahibi aileler, kayıt altına alındı ve düzenlenen törende 200 akülü tekerlekli sandalye bu ailelere dağıtıldı.

Bu yardımla, depremden etkilenen engelli vatandaşların yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve günlük yaşantılarında daha fazla bağımsızlık sağlanması hedefleniyor.

Editör: Dilek Nur