Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde arama tarama faaliyeti sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan temasta 21 Haziran 2024 tarihinde şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un ismi Hasancıklı Erkunt Traktör İlk/Ortaokulundaki, ana sınıfına verilerek, açılış gerçekleştirildi.

Törene, şehidimizin annesi Ayşe, babası Kalender ve diğer aile bireylerinin yanı sıra, Başsavcı Vekili Bülent Delibalta, İstiklal Üniversitesi Rektörü İsmail Bakan, Hâkim Şemsettin Öztürkmen, Binbaşı Bilal Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, Adliye çalışanı proje koordinatörü Naile Alevci ilçe protokolü ile velilerimiz iştirak etti.

Kahramanmaraş Depremzedesi Merve Ateş, 20 Ay Sonra Bulundu! Kahramanmaraş Depremzedesi Merve Ateş, 20 Ay Sonra Bulundu!

Whatsapp Image 2024 10 19 At 20.35.54 (1)
Ana sınıfının açılış törenin dualar okunarak şehidimiz saygıyla anıldı.  Okul Müdürü Duran Deniz’in açılış konuşmasının peşinden Ana sınıfının yapımına katkı sağlayan Proje koordinatörü Naile Alevci, “Proje kapsamında okullara 30 kütüphane açtık, bugünde burada Şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un ismi taşıyan Ana Sınıfımızı açıyoruz” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt,  “Adliye çalışanları bu gün bize çok güzel bir hediye sundular kendilerine ve bu amaçla katkı ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Whatsapp Image 2024 10 19 At 20.36.27
Başsavcı Vekili Bülent Delibalta, “Bu vatanın gerçek kahramanları Şehitlerimiz ve Gazilerimizdir. Bizlere düşen ise onların anılarını yaşatmak, onların değerlerini yüceltmek, onların bize bıraktığı değerli hatıralarına sahip çıkmaktır. Onlar bu vatan için, bu Millet için canlarını siper edip siper edip şehit oldular” Dedi.

Whatsapp Image 2024 10 19 At 20.36.05 (1)
Okul öğrencisinden Şehit isimli şiir okunması sonrası, Şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un ismini taşıyan Ana Sınıfının açılışı yapılarak törene katılan protokol üyeleri tarafından sınıf gezildi.

Whatsapp Image 2024 10 19 At 20.36.48
Son olarak Şehidimizin resmi ve özel eşyaları ve fotoğraflarından oluşan, müzeye dönüşen evi ziyaret edildi.
HABER: Oğuz KARAKOÇ

Editör: Dilek Nur