YEREL YÖNETİM

Kahramanmaraş’ta Beton Mikserlerine Ceza Yağdı: 106 Bin TL’ye Kadar Para Cezası!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, beton mikserleri gibi ağır tonajlı araçların neden olduğu görüntü ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla denetimlerini artırdı.

Abone Ol

Yeni Kahramanmaraş'ın imar ve inşası için sürdürülen altyapı, ulaşım ve yeşil alan yatırımları kapsamında, ağır tonajlı araçların etkileriyle mücadele ediliyor.

Zabıta ekipleri, şehrin çeşitli noktalarında konuşlanarak, asfalta harç dökerek yollara zarar veren ve trafik güvenliğini tehdit eden ağır tonajlı araçlara yönelik sıkı denetimler gerçekleştiriyor. Yapılan uyarılara rağmen, döküm aksamında sızıntı önleyici kapak veya torba bulundurmayan araçlara, mevzuat gereğince 106.229 TL’ye kadar para cezası kesilebiliyor.

İhbar Sistemi Aktif Hale Getirildi

Büyükşehir Belediyesi, ağır tonajlı araçların trafikte beton dökerek ilerlemesi ve çevre kirliliğine neden olması durumunda ALO 153 hattının kullanılabileceğini duyurdu. Bu sayede, vatandaşlar ihbarda bulunarak denetimlerin etkinliğini artırmaya yardımcı olabilecek. Beton atıkları ve molozların izinsiz bir şekilde çevreye dökülmesi gibi durumlar için de aynı hat üzerinden bildirim yapılabileceği belirtildi.