GÜNCEL

Kahramanmaraş'ta 15 Bin Öğrenci Hafızlık Programından Mezun Oldu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kahramanmaraş Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen "Kur’an’ı Anlama ve İslami İlimler Mezuniyet Töreni"ne katıldı. Törende konuşan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hafızlık programlarının yanı sıra "Kur’an’ı Anlama Programı"nın başlatıldığını duyurdu.

Abone Ol

Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in sadece ezberlenmesi değil, anlaşılması ve yaşanmasının da önemine vurgu yaparak, “Kur’an ezberlemekten maksat O’nu anlamak ve yaşamak değil midir? Kur’an, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir rehberdir. Onu anlamalı ve hayatımıza yön vermeliyiz” dedi.

Hafızlık eğitimine de değinen Erbaş, yatılı Kur’an kurslarında 85 bin öğrencinin hafızlık yaptığını ve her yıl 15 bine yakın öğrencinin mezun olduğunu belirtti. Hafızları tebrik eden Erbaş, “Cenab-ı Hak, hafızlar vesilesiyle Kur’an-ı Kerim’i muhafaza ediyor. Ne büyük bir şeref, Allah’ın en büyük mucizesini gönlüne yerleştirmek” ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda Erbaş, Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un vasiyeti üzerine Nijerya’da açılan su kuyusunun maketini, şehidin ailesine takdim etti.

Törene, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü İsmail Bakan, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, Katar Hayır Derneği Başkan Yardımcısı Ahmed Yusuf Fahri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Onikişubat Müftülüğü ise hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler için "Kur’an’ı Anlama Temel Öğretim Programı" ve "Kur’an Kursları İslami İlimler Temel Öğretim Programı" ile öğrencilerin Arapça becerilerini geliştirmeyi hedefledi.g