Değirmen, 1923'ten bu yana sadece bir kez restore edildi ve tüm doğallığını muhafaza ediyor. Bölge halkı, özellikle doğal ve taze ürünler elde etmek için modern teknolojilere rağmen su değirmenini tercih ediyor.

Whatsapp Image 2024 12 11 At 14.04.36 (2)

Üçüncü Kuşak İşletmeci: İsmet Navruz

63 yaşındaki İsmet Navruz, sabahın erken saatlerinde değirmeni açarak, kış hazırlıkları yapan köylülere hizmet sunuyor. Babadan miras kalan bu geleneği sürdüren Navruz, buğday ve mısır gibi tahıl ürünlerini öğüterek un ve bulgur üretiyor. Değirmen, kış hazırlığı yapan köylüler için özellikle yoğun olarak çalışıyor ve 7/24 hizmet veriyor.

Kahramanmaraş'ta Su Baskını Tehlikesi: Konteyner Kentler Boşaltıldı! Kahramanmaraş'ta Su Baskını Tehlikesi: Konteyner Kentler Boşaltıldı!

Whatsapp Image 2024 12 11 At 14.04.36 (1)

Bölge Kültürünün Sembolü

Tarihi değirmen, sadece bir üretim noktası değil, aynı zamanda bölgenin kültürel mirasını ve tarımsal geleneklerini yaşatan önemli bir sembol. Navruz’un azmi ve değirmenin işlevselliği, geçmişle bugünü bir arada yaşatan nadir örneklerden biri olarak dikkat çekiyor.

Editör: Dilek Nur