ASO-İLTEK raporu, Türkiye'nin illerindeki teknolojik altyapı ve gelişmişlik düzeylerini analiz eden önemli bir çalışma olarak dikkat çekiyor. Kahramanmaraş’ın bu endekste 55. sırada yer alması, kentin teknolojik altyapısının ve yenilikçilik kapasitesinin değerlendirilmesinde önemli veriler sunuyor.

Kahramanmaraş’ın Teknolojik Gelişmişlik Performansı

  • Genel Sıralama: 55. sıra
  • Yaşam Kalitesi ve İş Gücü Çekiciliği: 71. sıra
  • Araştırma ve Yenilikçilik Kapasitesi: 49. sıra
  • Suriyeli Nüfusun Dahil Edilmesiyle Sıralama: 60. sıraya geriliyor

Kahramanmaraş’ın genel sıralamadaki yeri, dijital altyapı ve teknolojik dönüşüm konularında daha fazla yatırıma ve iyileştirmeye ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Özellikle yaşam kalitesi ve iş gücü çekiciliğinde 71. sırada yer alması, kentin nitelikli iş gücünü çekecek ve yaşam standartlarını yükseltecek çalışmalara yönelmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Genç Muhafızlar Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Yapıldı Genç Muhafızlar Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Yapıldı

Araştırma ve yenilikçilik kapasitesinde 49. sırada bulunması, kentin potansiyelini yansıtsa da, bu alanın desteklenmesi gerektiğini de gösteriyor. Suriyeli nüfusun sıralama üzerindeki etkisi ise demografik faktörlerin ekonomik ve teknolojik göstergelere olan doğrudan etkisini ortaya koyuyor.

Editör: Dilek Nur