Kahramanmaraş Su Cinayetiyle Sarsıldı: Vali Ünlüer'den Vahşet Yorumu! Kahramanmaraş Su Cinayetiyle Sarsıldı: Vali Ünlüer'den Vahşet Yorumu!

Yeni sistem, hafriyat taşıyan kamyon ve araçların takip cihazlarıyla izlenmesini sağlayacak. Ayrıca, atık taşıma ve kabul belgeleri verilen işletmelere, her türlü hafriyat atığının kayıt altına alınmasını sağlayacak bir İl Hafriyat Atıkları Yönetim Planı hazırlanacak.

Büyükşehir Belediyesi, bu sistemin uygulanması sürecinde hafriyat taşıyıcıları ve müteahhitlerle bir toplantı gerçekleştirerek detayları paylaştı. Genel Sekreter Yardımcısı Mutlu Kaya ve Çevre Koruma ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Zahide Turan'ın katıldığı toplantıda, sistemin işleyişi ve faydaları hakkında bilgi verildi.

Bu projeyle, hafriyat atıklarının kaynağında değerlendirilmesi ve değerlendirilemeyen kısımların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi, bu adımlarla şehrin çevresel kirlilik sorununu çözmeyi ve sıfır atık hedefine ulaşmayı amaçlıyor.

Editör: Dilek Nur