Başkan Görgel, ilçeye yapılan toplam yatırımın 4,7 Milyar TL olduğunu açıkladı. Göksun'un altyapısını garanti altına alacak önemli projelerin hayata geçtiğini belirten Görgel, son 5 ayda yapılan 106 Milyon TL'lik yatırımın Göksun’un gelişimine büyük katkı sağladığını vurguladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Afşin Kırsalında Yol Çalışmalarına Hız Verdi Kahramanmaraş Büyükşehir, Afşin Kırsalında Yol Çalışmalarına Hız Verdi

Göksun'un Öncelikleri ve Yapılan Yatırımlar

Göksun'da yürütülen çalışmalar kapsamında, 12 bin ton yama, 26 bin metrekare kilit parke, 50 kilometrelik içme suyu hattı, 6 içme suyu deposu ve 13 sondaj kuyusu kazandırıldı. Ayrıca, 17 kilometrelik arterde genişletme ve zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Başkan Görgel, ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda yeni yatırımların hızla hayata geçirildiğini ifade etti.

Goksun 1-2

Ulaşım Yatırımları Devam Ediyor

Göksun'daki ulaşım yatırımları da hız kesmeden devam ediyor. Sırmalı Grup Yolu ve Korkmaz Mahallesi ulaşım arterinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Görgel, depremde hasar gören ilçe otogarının 10 Milyon TL’lik bir yatırımla yenileneceğini ve yılsonuna kadar hizmete sunulacağını belirtti. Ayrıca, 7 kilometrelik Sırmalı Grup Yolu yaklaşık 10 Milyon TL yatırımla yenileniyor.

Bölgeye Büyük Katkı Sağlayacak Projeler

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey ilçeleri için yapımına başlanan Entegre Katı Atık Tesisi ve asfalt üretim tesisi de Göksun’un gelişiminde önemli bir yer tutuyor. Tesisler sayesinde bölgenin asfalt ihtiyacı karşılanacak ve 500 Milyon TL’lik bir tasarruf sağlanacak.

Goksun 16

Altyapı Yatırımları Garanti Altında

Başkan Görgel, Göksun’un altyapısına yönelik projelere de dikkat çekti. Kanlıkavak İçmesuyu Projesi kapsamında bölgeye 35 kilometrelik içme suyu hattı ve 2 içme suyu deposu kazandırıldı. Ayrıca, kırsal mahallelere 35 Milyon TL'lik altyapı yenilemesi yapılacağı, yeni kanalizasyon ve yağmursuyu hattının yanı sıra atıksu arıtma tesisi projelerinin planlandığı belirtildi. 3 Milyar TL değerindeki bu büyük altyapı yatırımıyla Göksun’un altyapı sorunları kökten çözülmüş olacak.

Başkan Görgel, bu projelerin Göksun’un her alanda daha ileriye taşınmasını sağlayacağını ve ilçenin bölge ekonomisine büyük katkı sunacağını belirtti.

Editör: Dilek Nur