PERILS, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş Depremi'ne dair beşinci ve son sektörel kayıp raporunu yayınladı. Rapor, depremin sigorta sektörüne maliyetinin 116,9 milyar lira olduğunu belirtti.

Fay Hattı Üzerinde İmar Skandalı: Kahramanmaraş Depremi Sonrası Şok Edici Rapor! Fay Hattı Üzerinde İmar Skandalı: Kahramanmaraş Depremi Sonrası Şok Edici Rapor!

PERILS’in Önceki Tahminleri

  • 21 Mart 2023: 65,4 milyar lira
  • 5 Mayıs 2023: 86,4 milyar lira
  • 8 Ağustos 2023: 92,8 milyar lira
  • 6 Şubat 2024: 117 milyar lira

Sigorta Sektörünün Yanıtı

PERILS Ürün Müdürü Luzi Hitz, Türk sigorta sektörünün afet sonrası proaktif bir yaklaşım sergilediğini vurguladı. Hitz, “Kahramanmaraş Depremi büyük bir trajedi oldu ve etkilerini yönetmek uzun yıllar sürecektir. Sigorta, bu tür bir felakete verilen genel yanıtın sadece bir parçasıdır. Türk sigorta sektörü, hasarları etkin şekilde yöneterek hızlı ödeme gerçekleştirmiştir. Olay sonrası yapılan reasürans yenilemelerinde önemli değişiklikler yapılmış, ancak başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından sağlanan teminatın enflasyona göre ayarlanması için yeni bir mekanizma devreye alınmıştır. Bu olay Türk sigorta piyasası için zorlu bir sınav oldu, ancak oldukça pragmatik bir yanıt verilmiştir” dedi.

Editör: Dilek Nur