Kahramanmaraş Edeler Taraftarlar Derneği'nden İstiklalspor'a Yeni Sezon Desteği Kahramanmaraş Edeler Taraftarlar Derneği'nden İstiklalspor'a Yeni Sezon Desteği

Bu hizmet kapsamında, psikolog İrem Tezcan Tüten, çocukların yaz tatilini daha verimli geçirmeleri için önemli tavsiyelerde bulundu.

Tüten, “Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi’nde tüm yaş gruplarına özel olarak psikolojik ve manevi danışmanlık hizmeti veriyoruz. Ücretsiz olarak sunduğumuz bu hizmete vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Genellikle anne-çocuk ve çiftler danışmanlığımızdan faydalanıyor, ancak çocuklar da bu hizmetten oldukça fazla yarar sağlıyorlar” dedi.

Yaz tatilinin aileler için çocuklarla bağ kurma fırsatı sunduğunu belirten Tüten, “Aileler, bu süreçte çocuklarıyla nitelikli zaman geçirebilir, onlara değerli beceri ve değerler eğitimi verebilirler. Çocuklar, dinlenip stresten uzaklaşmanın yanı sıra ilgi alanlarına yönelik kurslara katılabilir, kitap okuyabilir, doğada kamp yapabilir veya kültürel geziler yapabilirler. Bilimsel araştırmalar, yaz tatilinde öğrenmenin devam etmesinin çocukların akademik başarısını artırdığını gösteriyor” şeklinde konuştu.

Özellikle depremlerin ardından çocukların yaşadığı stres bozukluğunun üstesinden gelmek için yaz tatilinin önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Tüten, ebeveynlere de çocuklarına yaklaşırken duygusal olarak destek olmaları gerektiğini ifade etti.