Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Halk Ekmek Fabrikası’nda günlük 60 bin ekmek ve unlu mamul üretimi gerçekleştiriliyor. Başkan Fırat Görgel’in talimatıyla Çölyak hastalarının glütensiz ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla glütensiz ekmek ve kurabiyeler de üretime alındı. Onikişubat’ta; Haydarbey, Mimar Sinan, Necip Fazıl ve İstiklal mahalleleri ile Dulkadiroğlu’nda; Bayazıtlı, Duraklı, Mehmet Akif ve Kurtuluş mahallelerinde bulunan toplam 8 halk ekmek büfesinden glütensiz ekmek ve kurabiyeler temin edilebiliyor.

Kahramanmaraş – Göksun Karayolu Çile Yoluna Döndü! Kahramanmaraş – Göksun Karayolu Çile Yoluna Döndü!

Halk Ekmek 2

Üretim Taleplere Göre Yapılacak

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “8 Halk Ekmek büfesinde satışı başlayan glütensiz ekmeklerin raf ömrü 6 gün, kurabiye ve unun ise 2 ay olarak belirlenmiştir. Vatandaşların, ürünlerin raf ömrünü dikkate alarak talepte bulunmaları gerekmektedir. Glütensiz ekmeğin fiyatı 20 TL, kurabiyenin ise 65 TL olarak belirlenmiştir. Glütensiz unun satışı da Halk Ekmek Fabrikası önünde bulunan büfeden devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Uygun Fiyatla Kaliteli Ürünler

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kaliteli ve uygun fiyatlı ekmek temini için çalışmalarını sürdürürken, Çölyak hastaları için özel olarak üretilen glütensiz ürünlerle de sosyal belediyecilik anlayışını bir adım daha ileri taşıyor. Bu yenilik, özellikle Çölyak hastaları için büyük bir kolaylık ve rahatlık sağlayacak.

Editör: Dilek Nur