Kahramanmaraş Ahilik Hareketi Derneği, "Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın" projesi kapsamında köy okullarını kitaplarla buluşturuyor. Projenin ilk adımı, Dulkadiroğlu ilçesi Elmalar Mahallesi Şehit Cihan Karabörk İlk ve Ortaokulu’nda atıldı.

Kahramanmaraş’ta İKAS Testi Başladı: Sirenler ve Anonslar Paniğe Neden Olmasın! Kahramanmaraş’ta İKAS Testi Başladı: Sirenler ve Anonslar Paniğe Neden Olmasın!

Açılış törenine Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemür, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Beşen, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Ayrıca, Elmalar Mahallesi sakinleri ve Ahilik Hareketi Derneği üyeleri de etkinlikte hazır bulundu.

Whatsapp Image 2024 10 08 At 11.45.55

Kütüphanenin açılışında konuşan Kahramanmaraş Ahilik Hareketi Derneği Başkanı Kadir Can Şentürk, "Kahramanmaraş’ın plakasına özel 46 köy okuluna kütüphane kurma hedefiyle bu projeyi başlattık. İlk kütüphaneyi açmanın gururunu yaşıyoruz ve bu projeyle şehrimize kalıcı bir miras bırakmaya devam edeceğiz" dedi.

Whatsapp Image 2024 10 08 At 11.45.55 (1)

Tören sırasında protokol üyeleri, projenin önemine vurgu yaparak memnuniyetlerini dile getirdiler. Ayrıca, yıl sonuna kadar en çok kitap okuyan öğrencilere ödüller verileceği duyuruldu. Kaymakamlık tarafından bir öğrenciye bisiklet hediye edileceği, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Beşen ve Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız tarafından ise çeyrek altın ödülleri verileceği belirtildi.

Whatsapp Image 2024 10 08 At 11.45.56

Açılış etkinliğinde çocuklar için düzenlenen eğlenceler, palyaço gösterileri ve pamuk şeker dağıtımı ile renkli anlar yaşandı. Ayrıca dernek yönetim kurulu üyesi Burçin Kiraz, öğrencilere dondurma ikram etti.

Kahramanmaraş Ahilik Hareketi, bu tür projelerle köy okullarının eğitim imkanlarını geliştirmeyi ve öğrencileri kitapla buluşturmayı hedefliyor.

Editör: Dilek Nur