Okul Müdürü Murat KAPYAPAR tarafından ödülleri takdim edilen öğrencilerimize başarı dilekleri şöyle ifade etti
“Değerli öğretmenlerim,
Bugünün öğrencileri yarının abileri, ablaları,anneleri,babaları
Yarının öğretmenleri, mühendisleri, doktorları, ilim ve bilim adamları.
Millî Eğitim Bakanlığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olarak bizim her şeyden önce bir gençlik tasavvurumuz varıdır. Nedir bu gençlik tasavvurumuz geçmişini iyi bilen, çağın gerekliliklerini iyi okuyarak ve bugününü iyi değerlendiren, geçmişten aldığı güç ve bugününde elde ettiği donanımlarla yarına emin adımlarla yürüyen emin adımlarla koşan gençliktir.
Geçmişini iyi bilen derken ne demek istiyoruz. Sadece 10 yıl, 20 yıl, 100 yıldan bahsetmiyoruz. Çağları aşan bir gençlik, zamanların ötesine giden bir gençlikten bahsediyoruz. Yaradılış anlayışını yaradılışı gayesini yaradılış şuurunu iyi idrak etmiş bir gençlik. Maddeyi mananın emrine alan gençlik. Yani nereye gideceğini bilen gençlik. Peygamber efendimiz ben gençlerle şereflendirildim derken peygamberimizin etrafındaki gençlere baktığımızdan hepsi 10’lu yaşlar neleri başardığını gayet iyi biliyoruz.
İlim yolu, cennet yoludur. Peygamber Efendimiz (s.a.s), “İlim öğrenmek için yola koyulan kişiye, Allah cennete giden yolu kolaylaştırır.” buyurmuştur.
Bizler sizin emek vermiş olduğunuz 40 hadis yarışması ile peygamber efendimizin 1400 yıl öncesinde söylemiş olduğu sözleri çağımıza taşımız oldunuz ve bizi gururlandırdınız. Yarışmada emeği geçen öğretmenlerimiz ve katılım sağlayan öğrencilerimizi yürekten kutluyorum.” Dedi
HABER: OĞUZ KARAKOÇ