Aylardır her pazar olduğu gibi bu pazar da yine eylem vardı. Vakıf lideri Alpaslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu çok syıda Furkan Vakfı üyesi Adana'da eylem yaptı. Kadınların ve çocukların da olduğu yüzlerce kişli Adana'da polisle karşı karşıya geldi. 

Kapatılan Furkan Eğitim Ve Hizmet Vakfı üyeleri, sosyal medya üzerinden organize olup, tutuklu bulunan üyeler için Izinsiz Yürüyüş kararı aldı. Seyhan ilçesi Atatürk Caddesi'nde toplanıp izinsiz yürüyüş yapan eylemcilerin dağılması için polis ekipleri uyarıda bulundu. İddiaya göre, bazı eylemcilerin bazılarının polise saldırması üzerine çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve copla kalabalığa müdahale etti.

Furkan Vakfı Alpaslan Kuytul kimdir

ALPARSLAN KUYTUL KİMDİR?

20 Ağustos 1965 tarihinde Adana’nın 46 km güneyindeki Karataş ilçesinde dünyaya gelen Furkan Hareketi'nin manevî lideri Alparslan Kuytul, 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.

1993-1997 yılları arasında da Mısır’ın El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslâm Hukuku bölümünde okumuş ve 1997 yılında Ezher Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Ezher Üniversitesi'nde okurken 1994 yılında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nı kurmuştur.

Kuytul'un kendisine ait İnternet üzerinden yayın yapan TVFurkan adında bir kanalı vardır. Ayrıca 2011 yılından beri Furkan Nesli Dergisi'nin başyazarlığını yapmaktadır.

20 MART 2022 NELER YAŞANDI? KUYTUL'UN EVİNİN ÖNÜNDE TOPLANDILAR

2 saatlik müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan grup üyeleri sosyal medya üzerinden haberleşerek bu sefer vakfın kurucusu Alparslan Kuytul'un evinin önünde toplandı. Alparslan Kuytul da bunun üzerine evinden çıkarak slogan atan gruba katıldı. Polis ekiplerinin tekrar müdahalesiyle birlikte bazı eylemciler Kuytul'a siper olarak, yakınlarda kurye hizmeti veren bir şirketin deposuna girdi. 

TEKRAR ARBEDE ÇIKTI

Polis, kapıyı açarak girdiği depodaki Kuytul ile bir grup eylemciyi depodan çıkardı. Kuytul, polis ekipleri eşliğinde yaklaşık 400 metre ileride evine gitti.  Öte yandan Kuytul’un evinin önünde toplanan ve dağılmamakta ısrar eden grup ile polis arasında tekrar arbede çıktı. Kuytul’un evinin balkonundan yaptığı açıklamanın ardından eylemci grup dağıldı. Polis ekiplerinin çevrede aldığı güvenlik önlemi sürdürülüyor.