Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi öğrencilerini Şiddete Karşı Ses Yükseltti Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi öğrencilerini Şiddete Karşı Ses Yükseltti

New Jersey'deki Skylands Stadium'da düzenlenen cenaze törenine katılan bazı kişiler, taktıkları şapka, gözlük ve maskelerle yüzlerini gizlemeye çalıştı.

Örgütün, cenaze töreninin yerini son ana kadar gizli tutma çabası içinde olduğu, katılımcılara WhatsApp grupları üzerinden bilgilendirme yapıldığı ve yanlarında yüzlerini kapatabilecekleri eşyaları getirmeleri tavsiye edildiği belirtildi. Mesajda, “Maske, şapka ve gözlük takın. TR basını olacak. Güvenlik olacak. QR kodu ile stadyuma giriş yapılacak.” ifadelerine yer verildi.

Cenaze, sınırlı sayıda üst düzey örgüt mensubu ve aile üyelerinin katılımıyla gerçekleşti ve Fetullah Gülen, ABD'deki karargahı olarak bilinen Pensilvanya'daki çiftliğin bahçesine gömüldü. Cenazenin, St. Luke’s Hastanesi'nin Monroe şubesinin morgunda dört gün tutulduğu bilgisi de paylaşıldı. Bu durum, örgüt mensupları arasında gizlilik ve güvenlik kaygısının ön planda olduğunu göstermektedir.

Editör: Dilek Nur