Ev almak için en uygun dönem hangisi gibi sorular pek çok yatırımcı tarafından araştırılmaktadır. Mevsimsel koşullar yatırım fiyatlarında her ne kadar değişkenliğe sebep olsa da bir tek fiyat değişkenliğine mevsimler sebep olmamaktadır. Mesela yazlık bölgelerde ev almak için yaz dönemleri daha uygun görülse de bazen kış döneminde de evlerin daha uygun fiyatlara listelendiği görülebilmektedir.

Özellikle kredi ile ev almak isteyen kişiler için faizlerin düşük olduğu dönemler oldukça belirleyici olmaktadır. Hem krediler hem de mevsimsel durumlar gibi etkenler talep oluşumuna etki ediyor olsa da bazı bölgeler için her zaman ilgi ve alakalı en üst seviyededir. Örneğin, Sarıyer satılık villa ilanları hem kış hem de yaz aylarında kredi koşulları ne olursa olsun oldukça ilgi görmektedir.

Hemen her dönemin kendi içerisinde çeşitli doneleri bulunduğundan dolayı size en uygun zamanda en mantıklı yatırımı yapabilmenize destek olacak bir gayrimenkul uzmanı ile çalışmanız yatırımlarınızı daha da kolaylaştıracak ve ekonomik fiyatlar eşliğinde kârlı konut sahibi olabilmenize avantajlar sunacaktır. 

Kış Aylarında Ev Almanın Avantajları Nelerdir?
Ev almak için en uygun dönem kış ayları mıdır sorusu da araştırılan diğer konular arasında yer almaktadır. Ancak bu durum yine alım yapacağınız şehre göre de değişkenlik göstermektedir. Kış şartlarının ağır geçtiği şehirlerde taşınma olanakları kısıtlı olduğundan dolayı o bölgelerde yazın ev almak daha mantıklı olmaktadır. 

Lakin kışın ev almak bazı durumlarda da daha avantajlı olabilmektedir. Özellikle rekabetin az olduğu bir dönem olmasından dolayı konut sahipleri evlerini daha uygun fiyatlarda satışa çıkarmaktadır. Bunun yanı sıra konut kredileri de genellikle kış aylarında daha uygun faiz avantajları sunmaktadır. 

Yaz Aylarında Ev Almak Neden Tercih Edilmeli?
Ev almak için en uygun dönem genel olarak yaz ayları görülmektedir. Hem çocuklu ailelerin taşınma işlemlerinin bu mevsimlerde daha kolay olması hem de satıcıların bu dönemlerde evlerini satmaya daha hevesli olmaları yazın ev satışını artırmaktadır. 

Ev almak için fırsat aylar olarak da yazın ilk başları görülmektedir. Özellikle yazlık bölgelerde bu aylarda ciddi artışlar ortaya çıkmaktadır. Ancak tabi bu dönemlerde ev fiyatlarında yükselmede görüldüğünü unutmamanız gerekmektedir. Bu durumlardan etkilenmemeniz adına da profesyonel bir gayrimenkul uzmanı ile çalışmanız son derece önemlidir. 
Mood Real Estate olarak uzun yıllardır konut satışları gerçekleştirmekte ve yatırımcılarımızın ekonomik fiyatlar eşliğinde sorunsuz bir satın alma işlemi yapmasına olanaklar sağlamaktayız. Sizler de İstanbul lüks konut ilanlarına göz atmak isterseniz sitemizde bulunan konutlarımızı inceleyebilir ve gayrimenkul yatırım uzmanlarımızın önerilerini dinleyebilirsiniz. 

İstanbul'da Lüks Konut Fiyatları Ne Zaman Düşer?
İstanbul’da lüks ev satın almak isteyen yatırımcılar lüks konut fiyatlarında düşmenin ne zaman olacağını da merak etmektedir. Ancak ortalama 2 yıldır Türkiye genelinde ev fiyatlarında düşüş yaşanmamakta ve ciddi bir artış görülmektedir. Lakin son aylarda stabil bir seyir halinde fiyatlar devam etmektedir. 

Profesyonel bir gayrimenkul uzmanı ile çalışırsanız ev almak için en uygun dönem sizin için her zaman bulunmaktadır. Çünkü gayrimenkul uzmanlarının geniş müşteri portföyü sayesinde acil satışa ihtiyaç duyulan evleri de sizlere haber vererek almanıza olanak sağlamaktadır. Fiyatların düşme ihtimali oldukça zor göründüğünden dolayı size en uygun fiyat ve kriterler belirlendikten sonra alacağınız evler uzmanlar tarafından sizlere sunulmaktadır. 

Kahramanmaraş’ta Oyun Kazası: Kafası Korkuluklara Sıkışan Çocuk Kurtarıldı! Kahramanmaraş’ta Oyun Kazası: Kafası Korkuluklara Sıkışan Çocuk Kurtarıldı!

Örneğin Beşiktaş satılık daire arayışındasınız gayrimenkul uzmanlarımız sizin aradığınız kriterlerde konutları bularak daha hızlı bir şekilde satın alma sürecinizi tamamlamanıza yardımcı olmaktadır.

Fırsat Konut İlanlarını Yakalamak İçin Uzman Gayrimenkul Şirketi 
Fırsat konut ilanları yakalamak için öncelikle alanında profesyonel bir gayrimenkul firmasıyla çalışmanız gerekmektedir. 2008 yılından bu yana hizmet veren şirketimiz geniş müşteri portföyü ile yatırımcılarımızın kâr güdebilecekleri konutlara sahip olabilmelerine olanak sunmaktadır. 

Özellikle İstanbul’un lüks konutlara sahip Göktürk, Kemerburgaz, Zekeriyaköy, Sariyer, Beşiktaş, Etiler, Ulus, Levent ve Şişli bölgelerinde hizmet sağlayan gayrimenkul firmamız ev almak için en uygun dönem arayışında olan yatırımcılara yılın her zamanı ekonomik fiyatlarla konut alabilmelerine destek olmaktadır. Web sitemiz Mood Real Estate’de bulunan konutlarımızı siz de hemen inceleyebilir ve gayrimenkul uzmanlarımızla alacağınız konutlar hakkında görüşmeler yapabilirsiniz. 

Editör: Dilek Nur