“Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nun (ÖMK) tekrar Türkiye Büyük Millet Meclisine getirilmesine karşı çıkıyoruz.  Neden Karşı çıkıyoruz? Meslek kanunun da çok eksiklikler var. Tüm paydaşların görüşü alınmadan. Öğretmenler odasına sorulmadan, sadece bir kesime hitap eden, ya da birisinin çarçabuk hazırladığı bir meslek kanununu kabul etmiyoruz.

Bu gün milli eğitimin bir yığın sorunları var iken, milli eğitim çalışanlarının bir sürü sorunları var iken, öğrencilerin sorunları var iken. Sınıflarda 45, 50, 55 hatta 60 kişi eğitime devam ederken, okullarımızda temizlik, hijyen problemi var iken, yine öğretmenlerin ortak görüşü alınmadan yapılan meslek kanununu kabul etmiyoruz.

Doç. Dr. Macit Bitargil Kimdir? Doç. Dr. Macit Bitargil Nereli ve Kaç Yaşında? Doç. Dr. Macit Bitargil Kimdir? Doç. Dr. Macit Bitargil Nereli ve Kaç Yaşında?

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun da neyi görüyoruz, okullarımızda ÇEDES’ leri görüyoruz, projeleri görüyoruz, protokolleri görüyoruz. Bu ülkede protokol yapılacaksa, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun da gündeme getirerek değil, bir protokol yapılacaksa Cumhuriyet’in değerlerini savunan, Cumhuriyetin kurumlarıyla yapılmalı, bu ülke hepimizin, Bakan’a sesleniyorum, bütün sendikaları dinleyerek Öğretmen Meslek Kanunu’nu yapın” dedi. 

Editör: Dilek Nur