Türkiye'deki metal mutfak eşyalarının yaklaşık %75'inin üretildiği Kahramanmaraş'ta, depremden etkilenen esnaflar destekler ve yapılan onarımlar sayesinde üretimlerini büyük ölçüde artırdı. Deprem sonrası üretim oranı %5'e kadar düşerken, bu oran %60'a kadar yükseldi. 150'ye yakın firma, 110 ülkeye ihracat yaparak bu önemli başarıyı elde etti. Yıl sonunda ihracat rakamının 250 milyon dolara ulaşması hedefleniyor.

Whatsapp Image 2024 08 07 At 10.52.54

11 Eylül'de Motorine İndirim Geliyor: 1,50 Lira Ucuzlayacak! 11 Eylül'de Motorine İndirim Geliyor: 1,50 Lira Ucuzlayacak!

Kahramanmaraş'taki çelik mutfak eşyası sektöründe, Ticaret Odası'na kayıtlı yaklaşık 20 bin kişi sektörden ekmek yiyor. Fabrikalar, depremlerin neden olduğu aksamalara rağmen üretim kapasitesini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Saatte 3 bin çelik tencere üreten üretim bandı, şehrin bu alandaki güçlü üretim kapasitesini gözler önüne seriyor.

Şehirdeki metal mutfak eşyası üretimi, 6 Şubat depremlerinden olumsuz etkilenmiş olsa da, üretim ve ihracat tekrar normale dönme yolunda hızla ilerliyor.

Editör: Dilek Nur