Kahramanmaraş'ta Sürücüler Dikkat: 12 Eylül'e Kadar Trafiğe Kapatılacak! Kahramanmaraş'ta Sürücüler Dikkat: 12 Eylül'e Kadar Trafiğe Kapatılacak!

6 Şubat depremlerinin ardından altyapı, ulaşım, sağlık kompleksleri ve yeşil alanlarda büyük yatırımlar yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şimdi de enerji alanında önemli bir adım atıyor. Belediye, elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak amacıyla Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu’nun finansal desteğiyle Pazarcık ilçesi Karabıyıklı Mahallesi’nde 6 Megavat kapasiteli bir Güneş Enerji Santrali kuracak.

Ekonomik ve Çevresel Faydalar

Bu projeyle belediyenin enerji ihtiyacının yüzde 60'ı karşılanacak ve enerji giderlerinden aylık 4 milyon TL tasarruf sağlanacak. 100 bin metrekare alanda kurulacak santralle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı artırılacak, karbon emisyonu azaltılacak ve enerji maliyetleri düşürülecek.

Başkan Görgel'in Açıklamaları

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, GES projesinin Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: “Şehrimiz, güneş ışınım değerleri açısından en yüksek verime sahip bölgelerden biri. Bu potansiyelden yararlanmak için çeşitli projeler geliştiriyoruz. Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu’nun desteğiyle yeni bir projeyi daha şehrimize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Pazarcık ilçemiz Karabıyıklı Mahallesi’nde başlatacağımız 6 Megavat GES projemizle şehrimizi daha yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Bu projeyle belediyemizin enerji ihtiyacını temiz enerji kaynaklarından karşılayarak enerji maliyetlerimizi azaltacak ve buradan elde ettiğimiz tasarrufla yeni yatırımlara imza atacağız. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun.”

Sürdürülebilir Gelecek İçin Yenilenebilir Enerji

GES projesi, Kahramanmaraş’ın yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin kullanma yolunda önemli bir adım olacak. Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli kazanımlar elde etmeyi hedefliyor. Projenin ihalesi 8 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Editör: Dilek Nur