Cildin sağlığını ve görünümünü korumak ve iyileştirmek amacıyla çeşitli yöntemlerden faydalanılan cilt bakımı, son derece kapsamlı bir süreçtir. Cilt bakımı Ankara ve diğer illerimizde farklı yaş gruplarındaki kadınların büyük ilgi duyduğu bir uygulamadır. Bunun doğal bir sonucu olarak Etimesgut kuaför ve Etimesgut güzellik merkezi hizmetlerinden faydalanmak isteyenler cilt bakımı uygulamalarına da talep göstermektedir.

Cilt sağlığı; hava kirliliği, rüzgar, soğuk, güneş ışınlarının zararlı etkileri ve daha birçok farklı faktörden olumsuz şekilde etkilenir. Bunlara ek olarak kullanılan ilaçların etkileri, çeşitli hastalıklar, yaş alma ve sağlıksız yaşam tarzı alışkanlıkları da cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sebep olabilir. Bu tür istenmeyen durumları önlemenin yolu ise cilde özel bir bakım uygulamaktır.

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için doğru ve düzenli bir cilt bakım rutini uygulanmalıdır. Diğer yandan cilt bakımının, sadece cildi düzenli olarak temizlemekten ya da birçok farklı cilt bakım ürününü kullanmaktan ibaret olduğu düşünülmemelidir. Sağlıklı ve bakımlı bir cilde sahip olabilmek için cilt özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun bir cilt bakım rutini oluşturulması son derece önemlidir.

Buna ek olarak standart kozmetik ürünlerin kullanımından sağlanacak faydanın sınırlı olduğu unutulmamalı; düzenli olarak profesyonel cilt bakımı uygulamalarına başvurularak cilt sağlığının optimize edilmesi sağlanmalıdır. Profesyonel cilt bakımı uygulamaları ile ciltte çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan lekeler ve kırışıklıkların yanı sıra cildin cansız, yorgun ve yaşlı görünmesine neden olan cilt sorunları azaltılabilir. Düzenli olarak gerçekleştirilen profesyonel cilt bakımı uygulamaları cilt görünümünün iyileştirilmesine ve cilt sağlığının optimize edilmesine katkıda bulunur.

Cilt bakımı prosedürleri kapsamında, her birey özelinde cilt tipine ve gereksinimlerine uygun olarak seçilen cilt bakım ürünleri kullanılır. Cildi güzelleştirmek aynı zamanda cilt sağlığını korumak için uygulanan profesyonel cilt bakımı uygulamalarında izlenecek adımlar tercih edilecek yönteme göre değişiklik gösterebilir.

Hydrafacial Ne İşe Yarar?

Arıcılığın Temel Malzemelerini Satın Alın Arıcılığın Temel Malzemelerini Satın Alın

Gün içerisinde karşı karşıya kalınan pek çok çevresel faktör cilt üzerinde olumsuz etkilere neden olur. Yeterince su tüketmemek, yanlış beslenmek, güneş ışınlarının zararlı etkileri, yanlış kozmetik ürünleri kullanmak, toz, kir ve makyaj kalıntıları bu faktörler arasında sıralanabilir. Cilt sorunlarının iyileştirilmesi amacıyla cildin herhangi bir zarara neden olmadan derinlemesine temizlenmesi ve nemlendirilmesi için uygulanan hydrafacial kombine bir medikal cilt bakımı uygulamasıdır.

Hydrafacial, cildin gereksinimi olan tüm bakım süreçlerinin uzmanlar tarafından el değmeden uygulandığı bir süreçtir. Farklı cilt tiplerine uygulanabilen hydrafacial yaklaşık 30 ila 90 dakikada tamamlanır. Yaşlanma karşıtı prosedür kapsamında cilt yenilenmesi, ciltteki akne ve diğer cilt kusurlarının azaltılması hedeflenir.

Tek seansta tamamlanan hydrafacial herhangi bir acıya ya da ağrıya neden olmaz. Uygulama kapsamında cilt derinlemesine temizlenir, zarar görmeden soyulması ve nemlendirilmesi sağlanır. Bu prosedür sırasında cildin en alt katmanına dahi nazikçe müdahale etmek mümkündür. Bu sayede derinden yüzeye fark edilebilir bir değişim meydana gelebilir. Non-invaziv bir prosedür olan hydrafacial yönteminde kişinin ihtiyaçlarına göre serumlar hazırlanır ve cilt bunlarla beslenir. Serumlar uygulanırken radyo frekans özelliği taşıyan soğutucu bir başlık kullanılır. Yapılan uygulama ile cilt derinlemesine temizlenir ve fazla sebum ciltten uzaklaştırılır. Parlak ve yumuşak bir cilt elde edildiği gibi yaş alma ve çeşitli çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan lekelenmeler azaltılabilir. Ciltteki izlerin ve ince kırışıklıkların giderilmesi de söz konusu olabilir. Ayrıca, hydrafacial uygulamasının diğer cilt bakım uygulamalarından önce yapılması, bu uygulamaların etkisini de optimize edebilir. Siteye buradan ulaşabilirsiniz: https://isislifeclub.com/ 

Editör: Dilek Nur