Deprem Sonrası Kahramanmaraş'ta Kadın Girişimcilere Yeni Fırsatlar Sunuluyor! Deprem Sonrası Kahramanmaraş'ta Kadın Girişimcilere Yeni Fırsatlar Sunuluyor!

Geleneksel Bağbozumu Günleri etkinliği, Bertiz Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Dulkadiroğlu Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirildi. Programa, Başkan Görgel’in yanı sıra Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız, Bertiz Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Erdoğan Eryılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Görgel, üzüm tarlalarında incelemelerde bulunarak çiftçilerle sohbet etti ve bölgedeki tarım faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Bertiz Bagbozumu 12

"Coğrafi İşaret Sayımızı Artırıyoruz"

Başkan Görgel, Kahramanmaraş'ın önemli tarım ürünlerinden biri olan kabarcık üzümünün üretimi ve bu üzümden elde edilen pekmez, samsa ve sucuk gibi ürünlerin önemine değindi. Görgel, şunları kaydetti:

"Kabarcık üzümü ve bu üzümden üretilen ürünlerimiz, şehrimizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak paydaş kurumlarımızla birlikte, şehrimizin değerlerine sahip çıkarak coğrafi tescilli ürün sayımızı artırmak için çalışıyoruz. Kabarcık üzümü ile birlikte 30 ürünümüzün coğrafi işaret tescilini aldık ve bu dönemde bu sayıyı 70’in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz."

Yerel Ürünlerin Tanıtımı İçin Büyük Hedefler

Başkan Görgel, Kahramanmaraş'ın yerel ürünlerinin verimliliğini ve pazar payını artırmak için kapsamlı projeler yürütüleceğini ve bu konuda çiftçilere müjdeler vereceklerini vurguladı. Şehrin tarım ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha fazla yer bulabilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Görgel, coğrafi işaretli ürünlerin sayısının artırılmasıyla Kahramanmaraş’ın markalaşma sürecinde önemli adımlar atılacağını ifade etti.

Bu hedeflerle birlikte, şehrin tarımsal üretimi hem çiftçiler için gelir kaynağı olacak hem de Kahramanmaraş'ın tarımsal ürünleri dünya pazarında daha geniş bir yer bulacak.

Editör: Dilek Nur