Kahramanmaraş, TEKNOFEST 2024 Yarışlarına Ev Sahipliği Yapmaya Hazırlanıyor! Kahramanmaraş, TEKNOFEST 2024 Yarışlarına Ev Sahipliği Yapmaya Hazırlanıyor!

Bakan Kurum, açıklamalarında 11 ilde 153 bin mimar, mühendis ve işçinin gece gündüz çalıştığını belirtti. Deprem bölgelerinde 302 bin konut ve iş yerinin inşasına başlandığını ve şu ana kadar 76 bin konutun teslim edildiğini ifade etti. Eylül ayında Cumhurbaşkanı ile birlikte toplam 100 bin konutun teslim edilmesini hedeflediklerini söyledi.

Kahramanmaraş’ın önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Kurum, şehirde 17 bin 592 yeni konut ve iş yerinin teslim edildiğini, Merkez, Elbistan, Afşin, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Çağlayancerit, Pazarcık ve Türkoğlu'nda toplam 45 bin 347 konut ve iş yerinin yapımının sürdüğünü açıkladı. Yıl sonuna kadar 21 bin 544 yeni konutun daha teslim edilmesi planlanıyor.

Whatsapp Image 2024 08 23 At 13.29.20

Kurum, Kapalıçarşı, Doğukent ve Güneşevler mahallelerinde yeni projelere başlanacağını ve Derepazarı bölgesinde yürüyüş yolları ile dinlenme alanları gibi projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Ebrar Sitesi’nde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Bakan Kurum, bu bölgede yaşayan tüm depremzedelerin yıl dönümüne kadar yeni evlerine yerleşeceğini ekledi.

Bakan Kurum’a, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüler, AK Parti milletvekilleri Vahit Kirişci, Mehmet Şahin, Mevlüt Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammet Burak Gül ve diğer yetkililer eşlik etti.

Editör: Dilek Nur