CHICAGO—Gıda Teknisyenleri Enstitüsü (IFT) bugün 2013 IFT Yıllık Toplantısı ve Food Expo®'da 2013 Başarı Ödülü alıcılarını açıkladı. IFT, bireylerin ve kuruluşların gıda bilimini ve gıda endüstrisini ilerletmek ve dünyaya güvenli, uygun fiyatlı ve besleyici gıdalar sağlamaya yardımcı olmak için yaptıkları birçok başarıyı takdir etmektedir. IFT Başarı Ödülleri, ekip üyelerini veya bir kişiyi gıda bilimi ve teknolojisi endüstrisindeki araştırma, uygulama ve hizmet alanlarındaki dikkate değer katkılarından dolayı takdir eder.

WK Kellogg Uluslararası Gıda Güvenliği ÖdülüCoğrafi kökeni ne olursa olsun, akademisyenlerde, araştırma enstitülerinde veya devlette çalışan ve üstün çabaları aşağıdakilerden bir veya daha fazlasıyla sonuçlanan bir IFT üyesini onurlandırmak: (1) Sanayileşmemiş ülkelerde besleyici gıdaya erişimi sağlamak ve artırmak; (2) Sanayileşmemiş ülkelerin gıda ihtiyaçlarını, gıda güvenliğini ve gıda güvenliğini ele alan yeni teknolojiler ve/veya araştırmalar geliştirmek; ve/veya (3) Sanayileşmemiş ülkelerde ekonomik kalkınmayı desteklemeye yardımcı olmak için bir veya daha fazla yerel gıda endüstrisindeki teknolojik gelişmeye katkıda bulunmak. • Anna Resurreccion, PhD, CFS, Georgia Üniversitesi'nden Emekli Seçkin Araştırma Profesörü ve şu anda Başkan RSR International Group, LLC'den 2013 WK aldıBabcock-Hart Ödülü Beslenme veya daha besleyici gıda yoluyla halk sağlığının iyileştirilmesiyle sonuçlanan gıda teknolojisine katkılarıyla ayrıcalık elde eden bir IFT üyesini onurlandırmak için.• Richard Mattes, PhD, Purdue Üniversitesi'nde Beslenme Bilimi alanında Seçkin Profesör, Yardımcı Doçent Indiana Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Tıp Doktoru, ağızdan yağ tespiti, iştah düzenleme ve fındık tüketiminin sağlık üzerindeki etkileri konusundaki anlayışımızı genişletme çalışmalarından dolayı 2013 Babcock-Hart Ödülü'nü aldı.

Araştırma ve Geliştirme Ödülü Gıda bilimi, gıda teknolojisi veya beslenme anlayışına yakın zamanda önemli bir araştırma ve geliştirme katkısı yapmış olan bir IFT üyesini veya üyeler ekibini onurlandırmak. • MaryAnne Drake, PhD, William Neal Reynolds Seçkin Profesör, Kuzey Karolina Eyalet Üniversitesi Gıda, Biyolojik İşleme ve Beslenme Bilimleri Bölümü, kapsamlı bir araştırmaya öncülük ederek süt ürünleri endüstrisini hem ulusal hem de küresel olarak etkilediği için 2013 Araştırma ve Geliştirme Ödülü'nü aldı. ve süt ürünleri aroması üzerine benzersiz araştırma programı. Carl. R. Fellers ÖdülüTopluma hizmet eden tüm gıda bilimcilerin etkinliğini artıran örnek liderlik, hizmet ve iletişim becerileri sergileyen, bu meslekte seçkin bir kariyer aracılığıyla gıda bilimi ve teknolojisi mesleğine onur ve itibar kazandıran bir IFT ve Phi Tau Sigma üyesini onurlandırmak .• Dennis R. Heldman, PhD, Dale A. Seiberling Süt Ürünleri ve Gıda Mühendisliği Profesörü, Ohio Eyalet Üniversitesi, gıda bilimi alanını geliştirmedeki olağanüstü çalışması, gıda mühendisleri ve bilim adamlarına ilham vermesi nedeniyle 2013 Carl R. Fellers Ödülü'nü aldı. ve hem IFT hem de Phi Tau Sigma'daki birçok mükemmel liderlik rolü için. Samuel Cate Prescott ÖdülüGıda bilimi ve teknolojisinin bazı alanlarında araştırmalarda üstün yetenek sergileyen bir IFT üyesini onurlandırmak için.• Nitin Nitin, PhD, Yardımcı Doçent, University of California-Davis, olağanüstü, disiplinler arası araştırmasından dolayı 2013 Samuel Cate Prescott Ödülü'nü aldı. gıda mühendisliği, biyomalzemeler ve moleküler görüntüleme alanlarında kariyer. Araştırmaları ve yenilikleri, pişirme ve kurutma işlemlerinin enerji verimliliğini ve gıda malzemeleriyle patojen etkileşimlerinin nicel analizini önemli ölçüde iyileştirmiştir.

Bor S. Luh Uluslararası Ödülü Olağanüstü çabaları aşağıdakilerden biri veya daha fazlasıyla sonuçlanan bir IFT üyesini veya kurumu onurlandırmak için: (1) gıda teknolojisi alanında uluslararası fikir alışverişi; (2) gıda teknolojisi alanında daha iyi uluslararası anlayış; ve/veya (3) gıda teknolojisinin gelişmekte olan veya gelişmiş bir ülkede ekonomik olarak geri kalmış bir bölgeye pratik ve başarılı bir şekilde transferi.• George E. Inglett, PhD, ABD Tarım-Tarımsal Araştırma Servisi Bakanlığı ve Ulusal Tarım Merkezi'nde Baş Bilim İnsanı Utilization Research, Gıda Teknolojisi alanında teknoloji transferi ve uluslararası fikir alışverişindeki üstün başarılarından dolayı 2013 Bor S. Luh Ödülü'nü aldı.

Gıda Teknolojisi Endüstriyel Başarı Ödülü Bir şirketi veya kuruluşu, gıda bilimi ve teknolojisinin gıda üretimine uygulanmasında önemli bir ilerlemeyi temsil eden olağanüstü bir gelişme için onurlandırmak.• Mars Incorporated, kakao araştırma programı nedeniyle 2013 Gıda Teknolojisi Endüstriyel Başarı Ödülü'nü aldı. Flavanoller, sonuçları yalnızca bir dizi yeni beslenme açısından dengeli ürünün geliştirilmesini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda kakao flavanolleri için diyet tavsiyelerinin geliştirilmesine yol açabilecek ve halk sağlığının iyileştirilmesinde rol oynayabilecektir.

William V. Curess Ödülü Gıda bilimi ve teknolojisi öğretiminde mükemmelliğe ulaşan bir IFT üyesini onurlandırmak için.• Georgia Üniversitesi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü, Profesör ve Mezun Koordinatörü Mark A. Harrison, 2013 William Ödülü'nü aldı. V. Cruess Ödülü, Georgia Üniversitesi'ndeki lisans ve yüksek lisans öğrencilerine Gıda Bilimi ve Teknolojisi endüstrisinde akademi ve endüstride mükemmelleşmeleri için ilham veren, rehberlik eden ve onları cesaretlendiren için. Duyusal ve Tüketici Bilimleri Başarı ÖdülüDuyusal ve tüketici bilimleri alanındaki mükemmelliği takdir etmek.• The Institute for Perception Başkanı PhD Daniel Ennis, duyusal bilim alanını derinden etkilediği için 2013 Duyusal ve Tüketici Bilimleri Ödülü'nü aldı, özellikle de birleşik bir teknoloji geliştirmesiyle. duyusal ölçüm teorisi ve kimyasal duyulardaki moleküler modelleri. Elizabeth Fleming Stier ÖdülüBir IFT üyesini, gıda endüstrisinin, akademi dünyasının, öğrencilerin veya genel halkın refahına önemli katkılarla sonuçlanan insani ideallerin ve bencil olmayan bağlılığın peşinden koştuğu için onurlandırmak.• Olga Padilla-Zakour, PhD, Doçent, Gıda Cornell Üniversitesi'nden Processing, New York Eyaleti ve ötesindeki gıda işleyicilerinin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış eğitim programlarının temelini atarak yeni gıda işletmelerini ve ekonomik kalkınmayı teşvik ettiği için 2013 Elizabeth Fleming Stier Ödülü'nü aldı ve enerjisini Direktörü olarak adadı. Kuzeydoğu Gıda Girişimciliği Merkezi ve Cornell Üniversitesi lisansüstü öğrencilerine danışman, profesör ve akıl hocası olarak hizmet ettiği için.

Calvert L. Willey Seçkin Hizmet Ödülü IFT'ye sürekli, değerli ve yaratıcı hizmet vermiş bir kişiyi onurlandırmak için. Ödül ilk olarak 1987'de o zamanlar IFT'nin İcra Direktörü olan Calvert L. Willey'e verildi ve 1989'da IFT'nin 50. Yıldönümünde başlatıldı.• McCormick Inc.'in CFS Eski Başkan Yardımcısı PhD James J. Albrecht 2013 ödülünü aldı Calvert L. Willey, Yönetim Kurulu üyeliği de dahil olmak üzere 25'ten fazla komite, görev gücü ve jüride liderlik pozisyonlarında hizmet vererek IFT'ye 44 yılı aşkın bir süredir sürekli ve üstün hizmet ve yönetim sağladığı için Üstün Hizmet Ödülü. Myron Solberg ÖdülüEndüstri/hükümet/akademi kooperatif organizasyonunun kurulmasında ve başarılı bir şekilde geliştirilmesinde ve sürdürülmesinde liderlik sağladığı için bir IFT üyesini onurlandırmak.• Daniel F. Farkas, PhD, Fahri Profesör, Oregon Eyalet Üniversitesi, geliştirdiği ve beslediği için 2013 Myron Solberg Ödülü'nü aldı yenilikçi gıda işleme yöntemleri dahil olmak üzere birden fazla enstitü ve destekleyici departman programları arasında başarılı işbirlikleri. Nicholas Appert ÖdülüIFT üyesi olan veya olmayan bir kişiyi gıda teknolojisi alanındaki üstünlüğü ve katkılarından dolayı onurlandırmak.• Kenneth R. Swartzel, PhD, CFS, William Neal Reynolds North Carolina Eyalet Üniversitesi, Gıda, Biyoproses ve Beslenme Bilimleri Bölümünde Seçkin Profesör, gıda endüstrisinin sınırlarını aşan ve yüksek teknoloji endüstrilerinde uygulanan araştırma ve geliştirme sonuçları, yöntem ve teknikleri, ömür boyu öğretme ve mentorluk işine bağlılığı ve Gıda alanının haritasını çıkarması nedeniyle 2013 Nicholas Appert Ödülü'nü aldı. Teknoloji dünya çapında iyi tanınmaktadır.