GÜNCEL

Olimpiyat Madalyalı Yusuf Dikeç, Kahramanmaraş’ta Coşkuyla Karşılandı

Kahramanmaraş’ın Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı’nda, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda kazandığı gümüş madalyayla adından söz ettiren milli sporcu Yusuf Dikeç, hemşehrileriyle buluştu.

Abone Ol

Fuarın 2. haftasında düzenlenen etkinlikte, Dikeç, vatandaşlarla bir araya gelerek hatıra fotoğrafları çektirdi ve duygularını paylaştı. Etkinliğe 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve Dr. Tuba Köksal, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül ve Paris 2024 Olimpiyatları’nda Kahramanmaraş’ı temsil eden milli atıcı Rümeysa Pelin Kaya da katıldı.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş’ı Spor Alanında Daha İyi Noktalara Taşıyacağız”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, etkinlikte yaptığı konuşmada, Yusuf Dikeç ve Rümeysa Pelin Kaya’nın başarılarının şehri gururlandırdığını belirtti. Başkan Görgel, "Kahramanmaraş’ın spor alanında nasıl daha ileriye taşınabileceğini milli sporcu Yusuf Dikeç ile istişare ettik. Atıcılık branşına olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Kazandığı başarılar, bu branşı daha anlamlı hale getirdi" dedi.

Bakan Kirişci: “Yeni Yetenekler İçin Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz”

  1. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, fuar alanında büyük bir sevgi seliyle karşılanan Yusuf Dikeç ve Rümeysa Pelin Kaya'nın, yeni yeteneklerin yetişmesine katkıda bulunacağını vurguladı. Kirişci, "Bugün Kahramanmaraş’ta bambaşka bir atmosfer var. Yusuf ve Pelin kardeşlerimize olan sevgiyi görmek bizleri mutlu etti. Yeni Yusuf Dikeç’ler ve Pelin Kaya’ların yetişmesi için hizmetimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Yusuf Dikeç: “Kahramanmaraş’ın Kahraman Evladı Olarak Teşekkür Ediyorum”

Milli sporcu Yusuf Dikeç, hemşehrilerine seslenirken, "Büyüdüğüm topraklarda bu şekilde karşılanmak beni çok mutlu etti. Kahramanmaraş’tan daha önce güreşçiler çıkıyordu, şimdi atıcılar da çıkıyor. 24 yıl süren çalışmalarımın sonunda 5. olimpiyatımda madalya kazanabildim. Kahramanmaraş’tan nice Yusuf Dikeç’ler çıkacak. Şehrime ve tüm destek verenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.