GÜNCEL

Kahramanmaraş'ta Deprem Davasında Savunma: 'Ruhsatı Belediye Verdi'

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremler sonucu yıkılan Bad-ı Saba Konutları A Blok'ta 42 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin davanın duruşması devam etti.

Abone Ol

Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu ile diğer sanıklar, müştekiler ve avukatlar hazır bulundu.

Tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu, savunmasında inşaatın yönetmeliğe uygun yapıldığını ve binanın 15 katlı olmasının kararını belediyenin verdiğini öne sürdü. Avşaroğlu, "Buranın projesi ve ruhsatı 15 katlıdır. Bu karar belediyeden alınmıştır ve projelerimizi buna uygun olarak gerçekleştirdik. Binanın karot değerleri, yönetmeliğin üstünde çıktı" ifadelerini kullandı. Ayrıca, inşaatın altında kuyu bulunmadığını, mevcut kuyunun inşaatın ikinci etabının yanındaki parselde olduğunu belirtti.

Duruşmada, tutuksuz sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraat talep etti. Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi gerektiğine ve sanıkların mevcut durumlarının devamına hükmederek duruşmayı 22 Ocak 2025'e erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanıklar hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.