YEREL YÖNETİM

Kahramanmaraş'ta Altyapı Atılımı: 1 Milyar Liralık Proje İle Kalıcı Çözüm Sağlanacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat’ta Maarif ve Üngüt mahallelerinde yürütülen altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Abone Ol

Onikişubat’ta yer alan Maarif ve Üngüt mahallelerinde altyapı yatırımları hızla devam ediyor. KASKİ Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Görgel, altyapı çalışmalarının son durumunu değerlendirdi.

Başkan Görgel, “Maarif ve Üngüt mahallelerinde KASKİ’nin başlattığı altyapı çalışmalarını inceledik. Yaklaşık 2 kilometrelik içmesuyu hattı ve 2 bin metreküplük içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Bu projeyi 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu bölgede zaman zaman yaşanan su kesintilerini, bu proje ile kesin çözüme kavuşturmuş olacağız. Projemizin toplam maliyeti 30 Milyon TL” dedi.

“4 Ayda 1 Milyarlık Altyapı Yatırımı”

Başkan Görgel, etaplar halinde yürütülen çalışmalarla yerleşim yerlerinin altyapı sorunlarını kalıcı olarak çözmeyi hedeflediklerini belirtti. “Şehir merkezimizde başlattığımız 500 Milyon TL’lik 1. etap altyapı projemizde çalışmalar hızla ilerliyor. Bugüne kadar 300 Milyon TL’lik yatırım tamamlandı. 2. etap ihalesi de yapıldı ve bu etabın maliyeti 500 Milyon TL. Su kayıplarının çok olduğu bölgelerde altyapıyı tamamen yenilemiş olacağız. Göreve geldiğimizden beri şehir merkezimiz için 1 Milyar TL’lik altyapı projesi ihalesi yaptık” diye konuştu.

“12 Milyar TL’lik Yatırımla Altyapımızı Tamamen Yenileyeceğiz”

Başkan Görgel, deprem sonrası sudaki kayıp oranının %75’leri aştığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde şehrimize sağlanan 12 Milyar TL’lik hibe ile tüm altyapımızı yeniliyoruz. Şehir genelinde toplam bin 350 kilometre içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı ile 3 atıksu arıtma tesisi inşa edeceğiz. İçmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyunda modern bir sistemi şehrimize kazandıracağız. Bu çalışmalarla şehrimizin 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak altyapı sistemi inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.