GÜNCEL

Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde Dev Bir Hayvan Çiftliği Kuruldu

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Cimikanlı mahallesinde, tarım ve hayvancılıkla ilgilenen Bahar Çöçelli ve kuzeni İlhan Halıgür, büyük bir çiftlik kurdu. Depremin merkez üssü olan bu bölgede, 50 dekarlık bir alana kurulan çiftlik, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamındaki destekle hayata geçirildi.

Abone Ol

Projede, 110 büyükbaş ve 1500 küçükbaş hayvan kapasitesine sahip modern bir çiftlik oluşturuldu. Ayrıca, çiftliğin başına 41 yaşındaki çoban Hasan Pelen getirildi. Çiftlik, üç ahır, idari bina, samanlık ve gübre çukuru gibi modern yapılarla donatıldı. Gelişmiş makine ve ekipmanlar, hayvanların daha verimli ve sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesini sağlıyor.

Bahar Çöçelli, projeyi hayata geçirirken savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan yoksul bir aileyi de yanına alarak, hem ekonomik destek sağladı hem de üretim kapasitesini artırdı. Çiftlik, hem kurbanlık ve adaklık küçükbaş hayvanlar hem de süt üretimi yaparak, Kahramanmaraş'taki dondurma sektörüne katkıda bulunuyor.

Girişimciler, modern koşullarda yürütülen bu projeyle bölgedeki besiciliğin yeniden canlanmasını ve gelişmesini hedefliyor. Kışın hayvanların sağlığını koruyacak şekilde tasarlanmış sıcaklık, nem ve hava sirkülasyonu sağlanan ahırlar, çiftliğin önemli bir parçasını oluşturuyor.