GÜNCEL

Kahramanmaraş İstiklalspor Taraftarlarına Yönelik Eleştirilere Halil Yaman’dan Tepki

Kahramanmaraş Edeler Taraftarlar Derneği Başkanı Halil Yaman, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu'nun Kahramanmaraş İstiklalspor taraftarlarına yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Yaman, "Önce kendi taraftarınıza bakın, hem suçlu hem güçlü olamazsınız. Edelere söz söylerken önce kendinizi eleştirin" diyerek tepkisini dile getirdi.

Abone Ol

Kahramanmaraş İstiklalspor, Zonguldak Kömürspor’u kendi sahasında ağırladı. Çekişmeli geçen müsabaka 1-1’lik skorla sona erdiği maç sonrası her iki takım taraftarı arasında gerginlik yaşandı. 

Taraftarlar arasında başlayan gerginlik, güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden önlenirken Zonguldak Yeniadım gazetesinin haberine göre;  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Zonguldakspor’un maruz kaldığı çirkin hakaretlere yanıt vermişti. 

YAMANDAN CEVAP GECİKMEDİ; “UZAKTAN DAVULUN SESİ HOŞ GELİR”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Zonguldakspor’u aldığı galibiyet sonucu tebrik eden Zaimoğlu, Kahramanmaraş Spor Kulübünün saha içi ve dışında yaptığı çirkin tezahüratı eleştirmesine karşılık olarak Kahramanmaraş’ın tek resmi ve en etkin taraftarlar Derneği Kahramanmaraş Edeler Taraftarlar Derneği Halil Yaman “uzaktan davulun sesi hoş gelir” dedi. 

Başkan Yaman Açıklamalarında; “Biz Kahramanmaraş Edeler Taraftarlar derneği olarak Zonguldaklı taraftarlarla bir araya geldik ve Forma hediyemizi takdim ettik. İyi bir dostluk ortamımız var. Lakin bazı aralarında provokasyoncu ortalık karıştırıcı insanlar var. Onlara ben taraftar diyemiyorum. Çünkü ortalık karıştırmaktan başka bir şey bilmiyorlar. Maça gelince iki tara tar grupları arasında istemsiz durumlar oldu. Maçın atmosferi de buna müsaade etti. Lakin maç sonrası ise ‘koyduk mu’ cümlesi Zonguldak ekibinden geldi. Burada hem suçlular hemde güçlüyüz göstergesi var. Hani derler ya uzaktan davulun sesi kulağa hoş gelir diye işte Zonguldaklıların uzaktan hareketi ise bize vız gelir, tırıs gider. Burada bizleri suçlama var diye buradan açıklama gereksinimi duydum” dedi.

TV’DEN İZLEMEKLE MAÇIN İÇİNDE OLMAK ÇOK FARKLI 
Başkan Yaman; “Burada siyaseti kullanan CHP Merkez İlçe başkanına gelecek olursak TV’den ne kadar maçı izledi orasını bilemem amma kendisi başka maçtaydı sanırım. Burası Kahramanmaraş ve zonguldakspor Kahramanmaraş İstiklalspor ile maç yaptı. Kendisi ise Kahramanmaraşspor ile maç yaptığını açıklamış. Burada bilinçsiz ve izlemsiz bir açıklamadır düşüncesindeyim. Bunun yanında galibiyet kutlaması var ve maç 1-1 sonuçlandı hangi galibiyet kutlanıyor, onu da anlamış değiliz. Burada CHP’yi aktif hale getirmek ve bunu spor üzerinden yapmak kendisine ne kadar yakışır onu da Zonguldak halkı düşünsün” dedi. 

EDELER HER ZAMAN DİMDİK AYAKTA!
Takımlarının her zaman yanlarında olmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Yaman,  “Bizler 12. Adam olarak görevimizi iç sahada ve dış sahalarda tam teşkilat olarak icra edeceğiz. Bizler her zaman hem iç sahada hem deplasmanda tek yumruk olacağız. Edeler her zamanki gibi yerinde olacak. Biz Kahramanmaraş sevdalısıyız, Arma sevdalısıyız, Yönetim sevdalısı değiliz. Herkes gider Edeler kalır, bu unutulmasın. Taraftar olarak üzerimize düşen her türlü desteği yerine getiriyoruz ve bundan sonrada yerine getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.