GÜNCEL

Kahramanmaraş Depremi Bölgelerine 26 Milyar Liralık Yol ve Altyapı Yatırımı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerdeki yol çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Bakan Uraloğlu, Malatya'nın Kale ilçesinde düzenlenen AK Parti Kale 8. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Karayolları Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla, depremden etkilenen illerimizde 17 farklı lokasyonda 26 milyar liralık 300 kilometrelik yol çalışmasına devam ediyoruz," dedi. Bakan, deprem konutlarının erişim yolları ve altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak, şu anda 78 kilometrelik bölümün tamamlandığını, yıl sonuna kadar 174 kilometre daha tamamlanacağını belirtti.

Uraloğlu, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremler sonucunda yaklaşık 14 milyon insanın etkilendiğini ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Ayrıca, 5.9 büyüklüğündeki son depremin de takip edildiğini vurgulayarak, "Rabb'im hepimizi beterinden saklasın," şeklinde konuştu.

Yatırımlar ve Projeler Hakkında Bilgiler

Bakan Uraloğlu, 2002 yılından bu yana Türkiye'de ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyon doların üzerinde yatırım yapıldığını belirtti. Malatya'nın, 16 ilin geçiş noktasında stratejik bir konumda olduğunu vurgulayan Uraloğlu, bu nedenle kentin ulaşım ağlarına ayrı bir önem verdiklerini ifade etti. Son 22 yılda Malatya'nın ulaşım ve haberleşme altyapısına 82 milyar 346 milyon liralık yatırım yapıldığını da sözlerine ekledi.

Uraloğlu, Malatya Havalimanı'nın yolcu kapasitesinin 1 milyon 200 binden 2,5 milyona çıkarılacağını belirtti. Bu hedef doğrultusunda yeni terminal binası ve tamamlayıcı yapıların inşasına başlandığını duyurdu.