GÜNCEL

Adana'da Peş Peşe Üç Deprem: Kahramanmaraş'ta Sallandı!

Adana'nın Kozan ilçesi sabahın erken saatlerinde art arda meydana gelen üç depremle sarsıldı. Depremler AFAD tarafından 4.6, 4.5 ve 4 büyüklüğünde olarak kaydedildi. Depremler Kahramanmaraş'ta da şiddetli şekilde hissedildi.

Abone Ol

Adana Kozan'da kaydedilen ilk sarsıntı, saat 05.32'de 7.6 kilometre derinlikte gerçekleşti. Bunu takip eden bir dakika içinde 4.5 büyüklüğünde ikinci bir deprem yaşandı ve derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Üçüncü deprem ise saat 05.34'te 4 büyüklüğünde gerçekleşti.

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, depremler sonrası herhangi bir olumsuzluk rapor edilmediğini belirterek, "Bize ulaşan bir olumsuzluk yok. Apartmanda yaşayan vatandaşlarımız tedbir amaçlı evlerinden çıkmışlar. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adana Kozan merkezli 4.6, 4.5 ve 4 büyüklüğündeki üç depremin ardından AFAD ve ilgili kurumlarımızın ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.