GÜNCEL

14 Şehirden 145 Genç Kahramanmaraş’ta Oyun Geliştirdi

Kahramanmaraş’ta düzenlenen Doğa Game Jam’de 14 şehirden gelen 145 genç, 48 saat boyunca oyun geliştirerek ödül için yarıştı.

Abone Ol

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Doğa Game Jam” oyun tasarım yarışması sona erdi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen genç yazılımcı ve tasarımcılar, 48 saat boyunca aralıksız çalışarak geliştirdikleri projelerle jüri karşısına çıktı.

Pusula Maraş koordinasyonunda KİÜ Karacasu Kampüsü Merkezi Kütüphane’de gerçekleştirilen organizasyona 14 farklı şehirden toplam 145 genç katıldı. Yarışmacılar; yazılım geliştirme, oyun tasarımı, modelleme, hikâye oluşturma, ses efektleri ve görsel içerik üretimi gibi birçok alanda ekip halinde çalışma yürüttü.

Yoğun geçen maraton sonunda takımlar geliştirdikleri oyunları jüri üyelerine sunarak projelerini detaylı şekilde anlattı. Oyunlar; tema uyumu, teknik altyapı, oynanış mekanikleri, görsel tasarım, hikâye akışı ve ses kullanımı gibi kriterlere göre değerlendirildi.

Yapılan puanlama sonucunda Pickup Studio ekibi, “Cube Cube” isimli projeyle yarışmanın birincisi oldu. Vesaire takımı “Zelzele” adlı oyunuyla ikinci sırayı elde ederken, White Studio ekibi “Aydınlık İzler” projesiyle üçüncü seçildi. Organizasyonda dereceye giren takımlara toplam 60 bin TL ödül verildi.

Ödül törenine Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ve Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Duran Doğan katıldı.

Birincilik ödülünü kazanan Pickup Studio takımından Umut Uçak, farklı şehirlerden gelen ekip üyeleriyle güçlü bir uyum yakaladıklarını belirterek yeni yarışmalarda da hedeflerinin zirve olduğunu söyledi.

Yarışmada ikinci olan Vesaire takımından Yiğit Türkoğlu ise yoğun geçen 48 saatlik sürecin ardından derece elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İlk kez katıldığı yarışmada üçüncülük elde eden White Studio ekibinden Enes Akyol da organizasyonun kendileri için önemli bir deneyim olduğunu belirterek oyun geliştirme alanında daha büyük projeler üretmek istediklerini dile getirdi.

Doğa Game Jam organizasyonu, gençlerin teknoloji ve oyun geliştirme alanındaki potansiyelini ortaya çıkarırken Kahramanmaraş’ın yaratıcı endüstriler ve dijital teknoloji alanındaki gelişen vizyonuna da katkı sundu.

{ "vars": { "account": "UA-9724995-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }