GÜNCEL

Yurt Genelinde 3 Gün Sürecek Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar Bekleniyor!

Yurdun büyük bölümünde 18 Eylül'den itibaren 3 gün boyunca gök gürültülü sağanak etkili olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, bu haftaki hava durumu tahminlerini paylaştı.

Abone Ol

Macit'in açıklamasına göre, Karadeniz Bölgesi, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yerel gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Perşembe günü Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yanı sıra Güneydoğu Anadolu'nun doğusundaki bölgelerde, Cuma günü ise Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde sağanakların devam etmesi öngörülüyor. Artvin, Muş ve Bitlis çevrelerinde ise yağışların kuvvetli olacağı ve sel ile su taşkınlarına karşı uyarı yapıldığı bildirildi.

Sıcaklıklar genel olarak mevsim normallerinde seyrederken, bazı bölgelerde mevsim normallerinin altına düşeceği belirtiliyor.

Büyükşehirlerde Hava Durumu:

  • Ankara: Yarından itibaren gök gürültülü sağanak beklentisi var. Yağışlar doğu bölgede devam ederken, Cuma günü yağış beklenmiyor. Sıcaklıklar 25-26°C arasında seyredecek.
  • İstanbul: Yarın ve Cuma günü il genelinde gök gürültülü sağanak, Perşembe günü ise doğu bölgelerde sağanak bekleniyor. Sıcaklıklar 25-26°C civarında olacak.
  • İzmir: Yağış beklenmiyor ve sıcaklıklar 29-30°C civarında seyredecek.