ASAYİŞ

Tefecilere Operasyon: Kahramanmaraş Dahil 58 İlde 160 Gözaltı!

Kahramanmaraş dahil 58 ilde düzenlenen "Kuyu-28" operasyonu kapsamında, tefecilik ve dolandırıcılık suçlarına karışan mali suç örgütlerine yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, bu operasyonlar sonucunda 160 şüpheli gözaltına alındı. Yerlikaya, organize suç örgütleri ve tefecilere karşı mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, "Milletimizin bilmesini isterim ki; tefecilere de göz açtırmayacağız" ifadelerini kullandı.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlükleri’nin Mali Suçlarla Mücadele birimlerinin koordinasyonuyla yürütüldü. Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bursa, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi 58 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda, tefecilik, dolandırıcılık, sahtecilik ve vergi kaçakçılığı gibi suçlara karıştığı belirlenen kişilere yönelik önemli adımlar atıldı.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerine teşekkür ederken, bu tür suçlarla mücadelenin devam edeceğini belirtti.