GÜNCEL

Pençe-Kilit'ten Acı Haber: 1 Askerimiz Hain Saldırıda Şehit Oldu!

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 7 Ağustos 2024 tarihinde meydana gelen olayda Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp'in şehit olduğunu açıkladı. Bakanlık, arama-tarama faaliyeti sırasında açılan taciz ateşi sonucu şehidin hayatını kaybettiğini belirtti.

Abone Ol

Bakanlığın X hesabında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından yapılan açıklamada, "Kahraman silah arkadaşımız 7 Ağustos 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sosyal medya üzerinden yayımladığı başsağlığı mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız 7 Ağustos 2024 tarihinde şehit olmuştur. Şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesindeki Yeni Mahalle’de yaşayan şehidin ailesine, Kırşehir ve Çiçekdağı Jandarma Komutanlığı ekipleri ile psikososyal destek uzmanları tarafından acı haber verilmiştir. Şehidin evine ve çevresine Türk bayrakları asıldı. Şehidin babası Ömer Alp’in 2020 yılında vefat ettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.