2- Kahramanmaraş ve yöresinde Ramazan Bayramı'nda hoşaf ile birlikte misafirlere ikram edilen çörek hakkında biraz bilgi vereyim. Ev yapımı çörek ayrı tat ve ayrı lezzette olur. Buna rağmen ev yapımı çörek maalesef azaldı. Artık insanlar hazır çörek alıyorlar. Daha kolay oluyor. Tabi lezzet aynı değil. Evde hazırlanan çörekker daha masraflı ve daha lezzetli olur. Çünkü evde hazırlanan çöreklerde zeytinyağı olur, süt olur, susam ve çörek otu olur. Masraftan kaçınılmaz. Bu malzemeler katılan un, su ile karıştırılır ve hamur haline gelinceye kadar yoğrulur ve pişirilmek üzere fırına gönderilir. Bu bayramda biz yine eski gelenek ve adetimizi yaşattık çok şükür. Pazarcık'ta çörek hazırladık maşallah.
3- Bayramlar kabir ziyareti için de bir vesiledir. Çoluk çocuk hep birlikte, Ramazan Bayramının birinci günü Hacı Ahmet Mezarlığına yakınlarımızın kabirlerini ziyarete gitmiştik. Rahmetli Annemizin ve akrabalarımızın kabri başında dualar eyledikten sonra evimize doğru mezarlık içinde yürürken bir mezar taşında yazan doğum ve ölüm tarihini okuyup Oğlum Abdurrahman'a, "bu kişi maşallah, neredeyse 100 yaşamış" dedim. Abdurrahman da bana "Baba o da birşey mi, ben mezarlıkta biraz önce 600 yıl yaşamış birinin mezar taşını gördüm" dedi. Ben de "Oğlum 600 yıl yaşamak zor, sen yanlış görmüşsündür" diyerek mezarlıkta yürümeye devam ettik. Bir mezar taşının yanında Abdurrahman beni durdurdu. "Baba bak işte doğum yılı 1328 ve ölüm tarihi de 1989 yazıyor. Bu kişi 600'den fazla yıl yaşamış" deyince Necip Fazıl Kısakürek Üstadımızın "Dünya üzerinde dedesinin mezar taşını okuyamayan tek nesil bizleriz" diye söylediği o meşhur söz aklıma geldi. Çok geçmeden hemen, 10 yaşındaki Oğlum Abdurrahman'a hicri takvim ile miladi takvim hakkında bilgi verdim. Bu hususta bilgi vermek kolay da, peki yüzlerce sene önce Osmanlıca harfleriyle yazılmış mezar taşındaki yazıyı nasıl okuyacağız? İşte o zor. Çünkü bize Osmanlıca harflerini unutturup latin harflerini öğrettiler. Sözün özü şu: Maalesef, "Dünya üzerinde dedesinin mezar taşını okuyamayan tek nesil bizleriz."
4- Bayram telaşı Pazarcık'ta ilçemizin sokaklarına yansımıştı. Bayram öncesi ilçemizi gezdim ve canlılık gördüm. Dükkan ve mağazaların müşterilerle dolu dolu olduğunu gördüm. Evet, Bayramlar bizim için sıla-i rahim ve kabir ziyareti için vesile olduğu gibi esnaflar için de para kazanmaya vesiledir. Esnaf bekler ki Bayram gelsin işler canlansın, cebi daha fazla para görsün. Vergisini de daha fazla ödesin.
5- Pazarcık, şirin ve güzel ilçemiz gittikçe betonlaşıyor. Yüksek katlı apartmanlar ufkumuzu ve gökyüzümüzü kapatıyor. Pazarcık'ta yoğun inşaat faaliyetleri ve ağır tonajlı beton mikserleri adeta yolları çökertmiş, bazı mahalle arası yollar yamuk yumuk olmuş.
6- Pazarcık Belediyesi tarafından Kartalkaya Baraj havzası kenarına yapılan Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Parkuru güzel ve hayırlı bir hizmet. Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ve ekibini tebrik ediyorum. Ayrıca Baraj havzası içerisindeki park da Pazarcıklıların yoğun ilgisini çekiyor. Park eskisine göre daha bakımlı ve temiz. Ancak barajın sularının çekildiği taşlık alan bira ve içki şişeleri atıklarıyla adeta çöplüğe çevrilmiş. Ayıp yahu! Bu kirliliği meydana getirenlere ne bir yaptırım var, ne de bir denetim var. Ayrıca, Yukarı Pazarcık’ta Aksu Yolu üzerindeki eski çöplük sahasına hafya sonları çöp kamyonlarının kaçak olarak çöp döktüklerine dair vatandaş şikayetleri kulağıma geldi. O sahaya artık çöp dökümü yapılmıyordu ve Pazarcık İlçesinin çöpleri Narlı’daki transfer istasyonunda bekleyen TIR’lara boşaltılıyordu. Ne oldu? Hafta sonu kaçak yollarla Yukarı Pazarcık Aksu Yolu üzerindeki eski çöp sahasına neden çöp dökülüyor? Birilerinin bu soruya cevap vermesi gerekir?
7- Pazarcık'ta Fen Lisesi'nin bu yıl sonunda, yani 2016-2017 yılı öğrenim döneminde hizmete gireceğini öğrendim. Güzel bir haber. Bu hususta emek veren başta Milletvekilimiz ve TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç'i ve Milli Eğitim camiasını tebrik ediyorum. Yeni hastane binasının da planlandığını da öğrendim. Haydi hayırlısı.
8- Pazarcık'ta niye oto sanayi sitesi yok? Pazarcık'ta niye küçük el sanatları sanayi sitesi yok? Pazarcık'tan geçen Malatya Asfaltı ne zaman İlçenin dışına kaydırılacak? Bunlar büyük ihtiyaçtır.
9- Pazarcık Ilçemizde özellikle ceviz ve badem yetiştiriciliğinde ciddi bir ilerlemeye şahit oldum. İnşallah İlçemizde meyvecilik ve yeşillendirme faaliyetleri artarak devam eder.
10- Pazarcık'ta sokak ortasında ve üstelik cadde giriş ve çıkışları kapatılarak düğün yapılması ve konu-komşunun rahatsız edilmesi uygulaması (çagdışı bu ilkel uygulama) halen devam ediyor. Buna da şahit olduk. Maalesef.
11- Ramazan Bayramı üç gün sürdü. Salı, Çarşamba ve Perşembe Ramazan Bayramı idi. Ardından Cuma günü de zaten İnananların Bayramı. Pazarcık'ta cuma kutlaması olarak şu mesajı Sevdiklerime ve Dostlarıma gönderdim: "Yuvanız şen, gönlünüz gülşen, ömrünüz ruşen olsun. Davanız hak, yüzünüz pak, gününüz mübarek olsun. Hayırlı cumalar. Amin.”
12- Pazarcık İlçemiz gelişecek, gelişme ve ilerleme potansiyeli var. Ve bizler ileride daha da güzel günler yaşayacağız, İnşaallah.