Geçmişten beri, en çok üstünde durduğum konulardan biri toplumsal değerlerimizdi.
Elimden geldiğince bize ait değerlerimizi gerek video, gerek köşe yazılarımda toplumla paylaşmaya çalıştım.
Gördüğüm bir afişte yayınlanan haber doğrusu bizleri sevindirdi.
Onikişubat Belediyesi, 01Temmmuz-01 Eylül tarihleri arasında, Değerler Eğitimi, Manevi Gelişim, Akademik Gelişim ve Sosyal Gelişim kategorilerinde, uzman eğitimciler tarafından kurslar veriyor.
Haşim Yenigül ve Duran Melemir Bilgi ve Kültür Evlerinde verilen kurs 2 ay sürecek
DEĞERLER EĞİTİMİ NEDEN GEREKLİ: Toplumdaki bireylerin yaşam içerisindeki davranış şekillerini sorgulayan, insan gelişimini pozitif yönde destekleyen ve daha müreffeh bir hayat ve yarınlar için, insanda bulunması gereken evrensel değerleri kazanmak için gereklidir.
Değerler eğitiminin amaçlarından birkaçını sıralayacak olursak;
İyi karakterli bireyler yetiştirmek.
Temel değerleri pekiştirmek.
İnsanın var oluşundan bu yana, duyguları da kendisiyle birliktedir. Bu duyguların gün yüzüne çıkması, ancak topluma karışmakla olur.
Duygularımızın bizde gelişmiş olması, aynı zamanda ruh sağlığımızın da dengesidir. Paylaşma duyguları hepimizin genlerinde mevcuttur. Peki, bizde mevcut olan, duygularımızı tam kullanabiliyor muyuz?
Günümüz dünyasında gittikçe yalnızlaşan insanı ve duygularını bir tarafa atabilir miyiz? Teknoloji ile toplumsal değerleri birlikte götürebiliyor muyuz acaba?
Öyleyse hepimizin, birlikteliğe ihtiyacı var, yaşam adına, vatan adına! Taşların yerine oturması gerekiyor
Buna rağmen toplum olarak halen hasletlerimizi yitirmedik. Değerlerimiz doğrultusunda bazı davranışların sergilenmesini, toplumumuz takdirle karşılamasını iyi bilir.
Yaşam fotoğrafları o kadar farklı ki herkes kendi hayatı içinde, kendi yaşantısını sürdürüp gidiyor. Onun için, sosyal ilişkilerimize başka insanları katarken onların yaşam şekillerini iyi tanımamız gerekiyor.
Oysa bu toplumun ne güzel hasletleri, gelenekleri vardı. Diyaloglar, görüşmeler gelişmişliğin ifadesi değil mi? Birbirimizi iyi tanıyamazsak, peki birbirimize ait değerleri, yetenekleri nasıl anlayacağız? Toplumda gelişmiş insanlar aktivitelerini meydana koyamaz ise, sosyal olgular nasıl işleyecek.
ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NİN başlattığı bu kurslarda değerler eğitimiyle birlikte, zekâ geliştirici akıl oyunlarıyla çocukların ve gençlerin düşünce ufukları da aydınlanıyor. Bir bakıma adab-ı muaşeret ortamı içinde değerlerimiz ve teknoloji paralellik kazanıyor.
Sosyal konulara çok iyi hâkim olan Başkan Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi’nin tüm icraatlarının, insan odaklı olduğunu, öncelikli yatırımlarının başında eğitimin geldiğini vurgulayan Mahçiçek;"yol yapıyoruz, asfalt yapıyoruz ama hepsinden önemlisi de sosyal ve kültür hizmetlerimizdir" dedi.
Yukarda belirttiğim ücretsiz kursların biraz ayrıntılarına girelim:
ZEKÂ EĞİTİMİ: (Satranç, Katamino, Mangala)
KİŞİSEL GELİŞİM:(Diksiyon,Osmanlıca,Drama,Yabancı Dil, Kitap Okuma Etkinliği, Beceri Geliştirme)
SOSYAL GELİŞİM:(Bağlama,Ney,Karakalem Resim, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği)
DEĞERLER EĞİTİMİ:(Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler,Adab-ı Muaşeret, Siyer-i Nebi
Paylaştığımız değerler unutmamak adına bizi değerlerimizle buluşturan, Onikişubat Belediyesinin “GENÇLİK AKADEMİSİNDE” buluşmaya ne dersiniz?